Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Ingrediënten voor 2 ½ liter soep:

3 aardappelen
2 preien
3 teentjes knoflook
2 liter bouillon
1 theelepel garam masala (of kerrie)
2 laurierblaadjes
1 klontje roomboter
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker.

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Snij de prei in ringen en de knoflook in plakjes.

Verhit de roomboter in een ruime pan en fruit de knoflook even aan. Voeg de garam masala en de prei toe en bak deze kort mee.

Doe er dan de bouillon, aardappelen en de laurierblaadjes bij. Laat ongeveer 15 min koken tot alles zacht is. Haal de laurierblaadjes eruit en blender de soep glad. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Download dit recept