Appelcakejes

Appelcakejes (glutenvrij)

Ingrediënten voor 16 cakejes:

300 gram boekweitmeel
1 zakje glutenvrije bakpoeder
óf 3 eetlepels wijnsteenzuur
100 gram basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
12 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels water
1 ei
1 appel
1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het water met de suikers en het ei in de keukenmachine. Voeg de olie toe.

Voeg dan het meel, het bakpoeder en de kaneel toe en meng goed.

Schil de appel en snij in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe aan het mengsel en roer rustig door.

Als het te droog lijkt, kun je een eetlepel water toevoegen.

Verdeel het mengsel over 16 vormpjes of 1 cakeblik en bak ze in 20 minuten gaar.

Let op: glutenvrije baksels worden snel droog. Eet ze daarom het liefst dezelfde dag op.
Je kunt ze eventueel afwerken met een topping of ze als een scone vullen.

Download dit recept