Andijviestamppot

Andijviestamppot

Andijvie is een heerlijke groente bomvol vitaminen, mineralen en vezels. Het is familie van de witlof en dat proef je aan de licht bittere smaak.

Je kunt er heerlijke recepten mee maken, maar de klassieker is stamppot rauwe andijvie. Hier een recept met een twist.

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram aardappels
500 gram andijvie
2 bosuitjes
Klontje roomboter
1 eetlepel mosterd
100 gram (geiten)roomkaas
Snufje peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen gaar in water met een snufje zout. Snij ondertussen de andijvie en de bosuitjes klein.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels met wat roomboter en roer er lepel voor lepel de andijvie door. Als alle andijvie erdoor geroerd is, voeg dan een lepel mosterd en de geitenroomkaas toe. Als de massa wat droog is, doe er dan wat kookvocht bij.

Maak af met het bosuitje en wat peper en zout naar smaak.

Smakelijk eten!

Download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *