Dadeltruffels

Dadeltruffels

Vandaag maakte ik in een handomdraai (letterlijk) deze heerlijke dadeltruffels. Een ideaal, gezond snoepje.

Ingrediënten:

200 gram dadels
100 gram ongezouten noten
50 gram kokosrasp (+ extra voor de garnering)
2 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel koud water

Bereidingswijze:

Hak de noten fijn in een hakselaar.

Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in de keukenmachine of blender. Voeg er de gemalen noten, kokosrasp en cacao aan toe en laat de machine er een pasta van maken. Voeg een lepel water toe, maar zorg ervoor dat de brei niet te nat wordt. Als het te droog is, kun je nog wat water toevoegen.

Vorm balletjes en rol ze door wat kokosrasp. Je kunt de balletjes een paar dagen in de koelkast bewaren (maar ik denk dat ze al eerder op zijn)

Enjoy!

Download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *