Snert

Erwtensoep

Ingrediënten voor 2 ½ liter soep

200 gr spliterwten
½ knolselderij
3 wortels
½ prei
1 ui
2 tenen knoflook
1 ½ liter bouillon
1 theelepel zout
1 theelepel garam masala
Laurierblad
Zout en peper naar smaak
Eventueel wat gebakken spekjes

Bereidingswijze:

Snij de ui in kleine stukjes en breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker.

Verhit een klontje roomboter in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en de garam masala toe en bak deze kort mee. Voeg dan de in stukje gesneden wortel, prei en knolselderij toe. Roerbak nog even kort en doe er dan de bouillon, de erwten en het laurierblad bij. Laat ongeveer 45 min koken tot alles zacht is.

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan.

Haal het laurierblad eruit (!) en schep een deel van de soep uit de pan om enkele groenten heel te laten voor wat meer bite. Blender de rest van de soep tot hij glad is en voeg de gebakken spekjes en eventueel wat zout en peper toe.

Download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *