Gevulde courgette

Gevulde courgette

Ingrediënten voor 2 personen:

1 courgette
100 gram gerookte zalm
100 gram zachte geitenkaas
Halve gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
Handje cherry tomaatjes
Handje kastanjechampignons
Italiaanse kruiden
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgette en halveer ze. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij de helft van het vruchtvlees fijn. Snipper de ui en snij de knoflook, champignons en de paprika in kleine stukjes. Snij de tomaatjes in vieren.

Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Doe er het vruchtvlees, de champignons en de paprika bij. Strooi er de Italiaanse kruiden, peper en zout overheen en bak alles ongeveer 2 minuten.

Leg de 2 helften courgette alvast in een ovenschaal.

Doe de groenten vervolgens terug in de kom en schep er de zalm en tomaten doorheen.

Verdeel het mengsel over de 2 courgette helften en leg de geitenkaasrondjes er bovenop.

Zet de courgette 20 minuten in de oven op 200 graden.

Ik maakte er pasta gevuld met eekhoorntjesbrood bij.

Download dit recept