Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram Italiaanse roerbakgroenten
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
500 gr Passata di pomodoro
1 tl. suiker
1 el. Provencaalse kruiden
1 tl. paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 el. olijfolie
300 gram spaghetti
peper en zout naar smaak

Eventueel geraspte kaas en pesto

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers hem uit en breng ondertussen het water voor de spaghetti aan de kook.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Doe er dan het gehakt bij. Wanneer het gehakt gaar is doe je er de groenten bij. Bak kort mee en doe er de pomodoro, suiker, kruiden en specerijen bij. Laat alles in 15 minuten gaar stoven.

Kook ondertussen de spaghetti gaar.

Breng de saus eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Serveer met geraspte kaas zoals Pecorino en groene pesto.

Download dit recept