Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's

Ingrediënten voor 2 personen:

2 rode en 2 gele paprika’s (omdat het er zo leuk uitziet)
150 gram rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
50 gram gekookte quinoa (of rijst)
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidneybonen
4 kastanjechampignons
1 theelepel tijm
Snuf zout
Geraspte kaas
Eetlepel olie
Eetlepel chilivlokken

Bereidingswijze:

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden.

Snij het ‘hoedje’ van de paprika af en verwijder de zaadlijsten uit de binnenkant.

Snij de ui, knoflook, tomaten en champignons in kleine stukjes.

Fruit de ui, chilivlokken en knoflook in de olie en rul dan het gehakt erdoor. Voeg de champignons toe en bak even mee. Doe dan de tomaten, kidneybonen, maïs en tijm erbij en laat alles in 10 minuten gaar stoven. Breng op smaak met wat zout.

Vul de paprika’s met het mengsel en dek af met een handje kaas. Zet de paprika’s in een ovenschaal en leg de hoedjes ernaast.

Zet de paprika’s 30 minuten in de oven zodat de paprika’s gaar en de kaas gegratineerd is.

Enjoy!

Download dit recept