Groentenlasagne

Groentenlasagne

Ingrediënten voor 4 personen:

1 courgette
1 aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram Italiaanse roerbakgroenten
1 pakje gezeefde tomaten
100 ml kokosmelk
200 gram feta
1/2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
2 theelepels bouillonpoeder
1 zakje geraspte kaas
Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie. Doe er dan de roerbakgroenten bij. Bak kort aan en doe er dan de kruiden, de gezeefde tomaten en de kokosmelk bij. Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel de feta door de saus

Snijd ondertussen de courgette en aubergine met een kaasschaaf in dunne plakken.

Vet een ovenschaal in en schep een paar lepels saus op de bodem. Leg er een paar plakken courgette overheen. Schep er weer saus overheen en vorm een tweede laag van aubergine plakken. Doe dit om en om totdat de saus op is, maar eindig met een flinke laag saus. Hier overheen strooi je geraspte kaas.

Zet de schaal een half uur in de oven totdat alles goed gaar is en de kaas een krokante laag is geworden.

Eet smakelijk!

Download dit recept