Ohsawacake

Ohsawacake

De Ohsawacake vindt zijn herkomst in het macrobiotische brood van George Ohsawa en werd voor het eerst gepubliceerd in Zen Macrobiotics (1960). Dit is een variatie hierop.

Ingrediënten:

200 gram zilvervliesrijst
125 gram volkoren speltmeel
9 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
150 gram hazelnoten
2 eetlepels kokosolie (+extra om in te vetten)
150 gram rozijnen
6 gedroogde abrikozen of vijgen in stukjes
180 ml biologische appel diksap
100 gram havermout
1 theelepel vanillepoeder (Let op: geen extract of suiker)
2 eetlepels kaneelpoeder
1 theelepel zeezout

Bereidingswijze:

Week de rozijnen twintig minuten in water. Spoel de rijst schoon en kook het gaar. Ondertussen vet je een cakevorm in met kokosolie. Verspreid een kwart van de sesamzaadjes in de vorm (ook de zijkanten). De noten rooster je even op hoog vuur.

Verwarm ondertussen de oven op 180 graden

Doe de noten en rest van de sesamzaadjes, het meel, de kokosolie, rozijnen, abrikozen, diksap, havermout, vanillepoeder, kaneelpoeder en het zout in de keukenmachine. Doe er de gare, afgegoten rijst bij en meng het goed door elkaar. Zorg dat het een plakkerige brei wordt (niet te droog, maar ook niet te vloeibaar) en voeg eventueel wat water toe.

Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar.

Enjoy!

Download dit recept

Bron: www.renskroes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *