Soep met Belugalinzen

Soep met Belugalinzen

Belugalinzen worden ook wel de “kaviaar onder de linzen” genoemd. Het zijn kleine, zwarte linzen en ze hebben een bijzonder fijne smaak. Je kunt er allerlei gerechten mee maken zoals salades, couscous, stoofschotels en … soep!

150 gram Beluga linzen
2 grote wortelen
1 ui
1 kleine prei
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1,5 liter bouillon
2 theelepels garam masala
1 eetlepel ketjap
½ eetlepel agavesiroop
peper en zout naar smaak

Snij de ui in kleine stukjes en breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker.

Verhit een eetlepel olie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en de garam masala toe en bak deze kort mee. Snij de wortel en pree in stukjes en voeg toe. Roerbak nog even kort en doe er dan de bouillon, tomatenpuree, ketjap en agavesiroop en de linzen erbij. Laat ongeveer 20 tot 30 min koken tot alles gaar is.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *