Tomaten-groentesoep met kip

Tomaten-groentesoep met kip

Ingrediënten voor 2 liter soep:

250 gr soepgroenten
1 stuk kipfilet
1 teentje knoflook
1,5 liter bouillon
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel agavesiroop (of 2 tl. suiker)
2 eetlepels ketjap
1 theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel roomboter
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers hem uit en breng ondertussen het water voor de bouillon aan de kook in de waterkoker.

Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook en de groenten even aan. Doe er dan de bouillon, tomatenpuree, de ketjap, agavesiroop en wijnazijn bij. Wanneer de soep kookt, doe je er de kipfilet bij. Na ongeveer 10 minuten haal je de kipfilet uit de pan en snijd hem in kleine stukjes. Doe hem weer terug en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Breng de soep eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Download dit recept