Zoeteaardappelsoep

Zoete Aardappelsoep

Ingrediënten:

5 zoete aardappels
1 winterwortel
1 rode ui
1 teentje knoflook
200 ml. kokosmelk
1 1/2 l. bouillon
1 theelepel geraspte gember
1 theelepel koriander
1 theelepel nigellazaad (of nootmuskaat, peperkorrels of chilivlokken)
1 eetlepel olijfolie

Snipper de ui en knoflook. Schil de aardappelen en de wortel en snij ze in blokjes.
Kook water in de waterkoker en maak de bouillon.

Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, nigellazaad en gember in de pan. Voeg de aardappelen en wortel toe en bak even aan.

Giet er de bouillon overheen en laat alles 20 minuten koken.

Maak de soep glad met de staafmixer en voeg de kokosmelk en koriander toe. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Laat het geheel nog even goed doorwarmen en dien op.

Download dit recept