Massage cursus

Drie dagen masseren; massage leren geven en gemasseerd worden. Dit alles op ons retraitecentrum Ekãyano midden in de Franse Ardennen met een kleine groep mensen, lekker eten en wat korte wandelingen. Dat is ons massage weekend.

De Sweda is de Tibetaanse visie op massage waarbij zowel het fysieke, emotionele als ook het energetische lichaam van belang is. Onbalans in het lichaam ontstaat ergens en uit zich ergens; er is dus oorzaak en gevolg. De Sweda gaat hier naar op zoek en probeert er iets mee te doen.

Tijdens dit weekend leer je de basis van deze massagetechniek. Aan het eind van deze workshop ben je in staat een hele mooie massage te geven.

Sweda

Je kan massage zo makkelijk en moeilijk mogelijk maken. Uiteindelijk gaat het om aanraking van het lichaam waarbij het lichaam ontspant of tot een bepaald proces geraakt. Welk proces dat is, is met de massage te sturen:

– een fysieke massage waarbij huid, bindweefsel, spieren, pezen, aanhechtingen en organen worden gestimuleerd
– een energetische massage waarbij er gewerkt wordt op de energiehuishouding van het lichaam
– een massage op meridianen, marmapunten en chakra’s waardoor de energieën stromen

De Sweda combineert deze massages, luistert naar het lichaam en anticipeert daarop. Binnen de eigenlijke massage zitten er ook onderdelen van yoga in waarbij bijvoorbeeld een arm/schouder gedraaid wordt zodat onder het schouderblad gemasseerd kan worden.

Bij de Sweda werken we met de verschillende energie stromingen in het lichaam om zodoende rust in het lichaam te krijgen. Deze energieën stromen door meridianen en chakra’s en middels marmapunten en massagetechnieken kunnen we invloed uitoefenen.

Aanvoelen

Leer de signalen van het lichaam te herkennen en anticipeer daar op. Het aanvoelen en luisteren naar dit lichaam zijn belangrijke onderdelen. Tijdens deze workshop krijg je tools aangereikt, gaan we veel oefenen en word je ook nog eens veel gemasseerd.

Na de cursus kan je een mooie massage geven met enkele yogatechnieken daarin verwerkt. Je
begrijpt de energie huishouding van een lichaam en kunt daar enige invloed op uitoefenen, zo kan je balans aanbieden, iemand helpen te aarden of juist te concentreren.

En verder…

Het aanvoelen leer je het beste in de natuur, die zoeken we dus op. Je krijgt achtergrondinformatie over het energetische lichaam en natuurlijk is er ook ruimte om lekker te genieten van de rust en de stilte. Een ontspannen weekend waarin je leert te masseren. Mooi toch!

Deze 3-daagse wordt gegeven door Baukje en Ivar.

Je krijgt 10% korting als je vóór 25 juli 2019 je boeking doet. Je betaalt dan €350,00 p.p. all-in. Boek je na deze datum dan zijn de kosten €385,00 p.p. all-in.

Donderdag 5 september 20:00 – zondag 8 september 2019 15:00 uur Aanmelden

Locatie: Ekãyano, 2 La Fosse Mouillée, 08270 Viel-Saint-Remy, Frankrijk

3.1 8.1