Workshop Gezonde Voeding

Over gezonde voeding is veel gezegd en geschreven. Goed en minder goed onderbouwd. Wil jij nu eens écht leren wat gezonde voeding is en hoe je op een uitgebalanceerde manier kunt koken?

Gedurende 3 dagen gaan we ons verdiepen in de macro’s en de micro’s, zuren en basen en welke combinaties je nu beter wel of niet kunt maken. We gaan natuurlijk niet alleen theoretische kennis opdoen, maar we gaan ook in de keuken aan de slag en koken maaltijden uit de Mediterrane, Indiase en Hollandse keuken.

Na deze 3-daagse workshop weet jij wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezonde maaltijd en kun je thuis verder aan de slag.

Boeddhistische voedingsleer
Prana is binnen het boeddhisme het allerbelangrijkste omdat Prana zorgt voor balans en innerlijke vrede. Meditatie en yoga zorgen voor Prana maar in voeding zit ook Prana. De boeddhistische voedingsleer is erop gericht zoveel mogelijk prana middels voeding tot ons te nemen zodanig dat de vertering ervan zo weinig mogelijk energie kost.

De boeddhistische voedingsleer is een samenkomst van de Indiase Ayurveda, de Chinese geneeswijze en het Taoïsme. Het bestaat niet zozeer uit recepten maar uit uitleg welke interactie voeding en het menselijk lichaam met elkaar hebben. Soms is deze interactie persoonlijk; de ene persoon reageert anders op koolhydraten dan een ander persoon en soms is deze interactie voor iedereen hetzelfde:

  • de ideale verhouding kalium (K is yin) en natrium (Na is yang) in voeding is 5:1
  • de ideale verhouding base-zuur in de voeding is rond de 75%/25%
  • de voeding kent geen conflicterende elementen

Als je deze ‘regels’ in acht houdt, hoe kan je dan een lekkere maaltijd bereiden? Daar gaan we dit weekend onderzoeken.

Deze 3-daagse wordt gegeven door Baukje en Monique

Je krijgt 10% korting als je vóór 20 september je boeking doet. Je betaalt dan €450,00 p.p. all-in. Boek je na deze datum dan zijn de kosten €495,00 p.p. all-in.

Datum: donderdag 31 oktober 20:00 – zondag 03 november  2019 15:00 uur Aanmelden

Locatie: Ekãyano, 2 La Fosse Mouillée, 08270 Viel-Saint-Remy, Frankrijk

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail of telefonisch via 06-38897756.

Ekayano  Ekãyano