Chili con carne

Chili con carne

Ingrediënten voor 4 personen:

4 paprika’s in verschillende kleuren
1/2 prei
300 gram rundergehakt
400 gram kidneybonen
1 ui
2 teentjes knoflook
300 gram maïs
2 tomaten
1 kleine blikje tomatenpuree
Mespuntje chilipoeder
Mespuntje kerriepoeder
1 theel. paprikapoeder
Zout naar smaak
1 eetl. kokosolie

Bereidingswijze:

Fruit de gesneden ui en de uitgeperste knoflook in de olie. Voeg dan het gehakt toe en bak deze totdat het gaar is. Doe de in stukjes gesneden paprika en prei erbij. Roerbak even op hoog vuur en bestrooi met de specerijen. Zet het vuur dan lager en voeg de bonen en de maïs met het water uit het blik, de tomaten en puree toe. Breng op smaak met zout en laat 10 minuten stoven tot het warm en gaar is.

Wil je het gerecht iets minder pittig maken, gebruik dan cayennepeper in plaats van chilipoeder.

Serveer er brood of rijst bij.

Download dit recept