Het Coronavirus houdt de hele wereld bezig. Ondanks (of misschien wel dankzij) de dood die zij met zich meebrengt, verbindt zij de mensheid met elkaar. Het individu maakt plaats voor het collectief. Een mooie ontwikkeling die hopelijk ook na Corona blijft bestaan.

Als gevolg hebben we weer tijd om te lezen, te schrijven, te koken, te mediteren, te fantaseren, te studeren en te genieten van de natuur, van onszelf en van elkaar. We hebben tijd voor ons gezin en bellen opa eens een keer extra.

Alles is aan verandering onderhevig

Mijn praktijk is door de omstandigheden voorlopig stil komen liggen en dat betekent verandering voor mijn plannen. Ik zou namelijk in april een nieuw pand betrekken en op 3 mei de grote opening hebben. Vanwege de financiële gevolgen van Corona, heb ik besloten het huurcontract niet te tekenen waardoor die plannen voorlopig uitgesteld worden.

Daardoor ontstaat er nu ruimte voor andere plannen zoals het opnemen van online lessen en de start van een online Sangha.

Ik kies ervoor om de tijd die ik nu heb te gebruiken voor mijn ontwikkeling en voor het versterken van de verbinding met mezelf en de mensen om me heen.

Wat doe jij met de tijd die je heb gekregen?