Drie Digitale Detox Dagen

verbinding

Weet jij hoeveel tijd je op je media-apparaten doorbrengt? Telefoon, computer, televisie… Ik in elk geval veel te veel voor mijn gevoel. De Hemelvaartdagen heb ik dan ook volledig offline doorgebracht. Het was meteen een mooie gelegenheid om mijn telefoon te resetten om daarna alleen de belangrijke apps terug te zetten. Het werden Drie Digtale Detox Dagen!

Natuurlijk breng ik, net zoals veel van jullie, veel tijd door achter mijn laptop en telefoon. Werkgerelateerd is dat al gauw zo’n 4,5 uur per dag. Maar…ik denk dat ik zeker nog 3 uur extra tijd besteed aan appen, social media en browsen. En maar klagen dat ik zo weinig tijd heb…Dus, tijd voor een digitale detox!

Wat doe je dán al die tijd?!?

Ik had voor mezelf een soort programma gemaakt zoals ik ook voor een workshop of retraite zou doen. Mijn doel was studeren en observeren en dat doe ik door te lezen en te mediteren. Ik mediteerde twee keer per dag een uur en studeerde zo’n 4 uur per dag. Verder had ik alle tijd voor het bereiden van eten, wandelen en slapen.

Het was een verademing! Nee echt! Geen meldingen, geen afleiding, geen onzin. Alleen mezelf, mijn studie en een wandeling in de natuur. Mijn focus was daar waar ik was. En daar word je kalm van. Daarvan kom je bewust in balans. Dus niet alleen mijn telefoon, maar ook ik ben gereset 😉

Kun jij drie dagen zonder media en met jezelf doorbrengen?