Ik krijg regelmatig vragen over hoe ik leef. Hoe laat ik opsta, of ik elke dag mediteer en wat ik eet. Allemaal onbelangrijk, maar toch leuk om te weten schijnt.

Baukje

6.00 uur

Als ik opsta is één van de eerste dingen die ik doe, koffie zetten. Ik drink mijn koffie zwart en zonder suiker. Na twee koppen ben ik wakker en alert. Ik mediteer drie kwartier en doe daarna wat yoga oefeningen.

7.00 uur

Mijn ontbijt bestaat meestal uit havermoutpap met fruit en kaneel. Na het ontbijt ga ik douchen en maak ik me klaar voor de dag. Afhankelijk van de dag van week begin ik met social media, mail, administratie en huishouden.

10.00 uur

Op dinsdag en vrijdagochtend geef ik yogales. Het is een pittige les waarbij zowel het fysieke als het emotionele en mentale lichaam aan bod komt. Aansluitend drinken we thee en praten nog wat na.

Soms doet mijn dochter (19) ook mee. Ik vind het erg leuk dat mijn kinderen zich beginnen te interesseren voor wat ik doe.

Kum-nye yoga

12.00 uur

Lunchtijd! Ik hou ervan om buiten de deur te lunchen met een vriend(in), maar dat kan helaas even niet. Thuis eet ik vaak soep met een glutenvrij broodje of een ei.

13.30 uur

De werkmiddag start om 13.30 uur. Ik geef ontspanningsmassage, dieptemassage en yogamassage. Ik geef drie massages per dag. Soms zit daar ook een stuk begeleiding bij. Het mooiste aan masseren vind ik het contact, de verbinding die gemaakt wordt. Niet met mij, maar de gemasseerde met zichzelf.

Dieptemassage

18.00 uur

Ik kook bijna elke dag vers. Alleen als de kinderen bij hun vader zijn eet ik wel eens een restje uit de diepvries. Nee, ik eet niet veganistisch, zelfs niet vegetarisch. Alhoewel vlees geen hoofdrol heeft in mijn keuken. Ik hou van koken en van allerlei gerechten. Pasta is mijn lievelings. Zo jammer dat ik niet goed op gluten reageer! De glutenvrije pasta is mèh…

19.30 uur

Op maandag en woensdag geef ik een meditatie avond. We starten met een gesprek waarin iedereen kan aangeven waar hij in de afgelopen week tegenaan is gelopen. Aan de hand daarvan vertel ik iets uit de boeddhistische filosofie. Dan mediteren we 45 minuten in stilte. Naderhand drinken we thee en kan iedereen delen wat hij heeft ervaren.

21.30 uur

Ik lees nog even of kijk een serie op Netflix. Momenteel kijken mijn zoon (15) en ik naar The Haunting of Hill House. Griezelig!

Ik lees meestal meerdere boeken tegelijk. Vaak een paar studieboeken en een roman. Op dit moment zijn dat: ‘Satipatthana, de directe weg naar bevrijding’ van Bhikkhu Analayo, ‘Het wijze hart’ van Jack Kornfield en ‘De Schaduw van de Wind’ van Carlos Ruiz Zafón.

22.30 uur

Ik ga op tijd naar bed. Meestal zelfs voordat mijn kinderen naar bed gaan 🙂 Morgen weer een dag!

En als je je nu afvraagt: “Doe je dit elke dag zo?”. Nee, natuurlijk niet. Ik ben net als alles en iedereen veranderlijk van aard. Net een echt mens 😉