Hachee

Hachee

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram stoofvlees
3 uien
2 eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel appelstroop
500 ml bouillon
Peper
Zout
40 gram roomboter

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in stukken en braad op hoog vuur aan in de roomboter. Doe er na 2 minuten de ui bij. Bak kort mee en bestrooi het vlees met de bloem en peper. Schenk er dan de bouillon bij. Het vlees moet net onder staan.

Doe er de laurierblaadjes, kruidnagels, mosterd en appelstroop bij en roer goed door.

Laat het vlees in 4 tot 6 uur gaar worden met het deksel een klein stukje van de pan.

Wanneer het vocht nog erg dun is, kun je aan het eind van de stooftijd het deksel eraf halen, het vuur iets hoger draaien en het vocht uit de pan laten verdampen.

Breng eventueel op smaak op zout en peper. Verwijder de kruidnagels voor het opdienen.

Heerlijk met frietjes of een stamppot!

Download dit recept