Lasagne

Lasagne

Dit is mijn favoriete recept voor lasagne!

Door volkoren lasagnebladen te gebruiken, is hij vol van smaak en krijg je extra vezels binnen.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram Italiaanse roerbakgroenten
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
500 gr Passata di pomodoro
200 ml. kokosmelk
1 el. Provencaalse kruiden
1 tl. paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
2 el. olijfolie
Volkoren lasagnebladen
Geraspte belegen kaas
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers hem uit.

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Doe er dan het gehakt bij. Wanneer het gehakt gaar is doe je er de groenten bij. Bak kort mee en doe er de pomodoro, kokosmelk, kruiden en specerijen bij. Laat alles in 15 minuten gaar stoven en breng de saus eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep een laagje saus in de schaal en dek af met lasagnebladen. Leg daarop weer een laagje saus en blijf stapelen tot de laatste scheppen saus de lasagnebladen bedekken. Strooi de geraspte kaas eroverheen.

Bak 30 minuten in de oven tot alles gaar is.

Geniet!

Download dit recept