Pasta met spruiten en gebakken spekjes

Pasta met spruiten en gebakken spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram spruiten
1 grote ui
2 knoflookteentjes
300-400 gram pasta
2 eetlepels olijfolie
200 gram spekjes
200 gr. cherrytomaten
1 eetl. Provençaalse kruiden
Enkele blaadjes basilicum
Peper
Eventueel Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon. Pel de ui en snij deze klein. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar en laat hem uitlekken.

Verhit de olie en bak hierin de spekjes uit. Voeg de ui en de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de spruitjes toe en bak deze al omscheppend, zodat ze aan alle kanten met het vet in aanraking komen. Doe de Provençaalse kruiden met de cherrytomaten erbij en breng op smaak met peper.

Laat de spruitjes in ongeveer 12 minuten beetgaar stoven. Schep de uitgelekte pasta door de spruitjes met saus. Garneer met verse basilicum. Geef er eventueel geschaafde kaas bij.

Download dit recept