Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten voor 2 ½ liter soep:

1 oranje pompoen
1 ui
3 wortels
2 teentjes knoflook
1 rode peper
200 ml kokosmelk
1 theel. citroengras (sereh)
1 eetl. geelwortel (kurkuma)
2 liter bouillon
1 eetl. kokosolie

Bereidingswijze:

Snij de ui en de peper in kleine stukjes. Schil de wortels als het nodig is en snijd ze in schijfjes. Snij de pompoen doormidden en haal de draden en zaden eruit. Snij de pompoen daarna in grove stukken.

Doe de kokosolie in een ruime pan en fruit de ui en peper. Pers de knoflook erbij uit. Voeg de wortels toe en laat alles even zachtjes bakken. Blus af met de bouillon en doe er de pompoen, geelwortel en het citroengras bij. Laat dit 20 min pruttelen en doe er dan de kokosmelk bij.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Schep in de borden en voeg een scheutje olijfolie toe.

Smakelijk eten!

Download dit recept