Pompoensoep met bite

Pompoensoep met bite

Het blijft één van mijn favoriete soepen: pompoensoep! Vandaag met een oosters tintje:

1 pompoen
1 ui
1 blikje tomatenpuree
100 gram groene of rode linzen (gekweekt)
1 teen knoflook
750 ml bouillon
1 blikje kokosmelk
1 theelepel chilivlokken of 1 rode peper
Snuf serehpoeder of een klein stukje verse sereh.
Koriander naar smaak
Olie

Snijd de ui in kleine stukjes. Was de pompoen, snij hem doormidden en haal de draden en zaden eruit. Snij het vruchtvlees in grove stukken.
Doe een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui. Pers de knoflook uit boven en pan en voeg de chilivlokken en het serehpoeder toe. Blus af met de bouillon en doe er de pompoen, linzen, tomatenpuree en kokosmelk bij.
Laat dit 20 min pruttelen en doe de laatste 5 min de koriander bij.
Pureer de soep met een staafmixer en dien op.

Smakelijk eten!