Bloemkoolrijst met garnalen

Bloemkoolrijst met garnalen

Gisteren maakte ik een heerlijk alternatief voor gebakken rijst. Namelijk een recept zonder rijst! De rijst is vervangen door gemalen bloemkool. En écht…je proeft het niet eens!
Lekker veel groenten en geen gluten!

Voor 2 personen:

Ingrediënten:
1 bloemkool
1 ui
2 bosuitjes
2 teentjes knoflook
6 worteltjes
150 gr wokgarnalen
scheutje ketjap
theelepel kurkuma
verse koriander
peper en zout
olie

Werkwijze:
Snij de bloemkool in roosjes. Doe ze in de keukenmachine en vermaal ze tot rijstformaat.
Snij de ui, bosuitjes en wortels in kleine stukjes.

Neem een wok en fruit de ui in wat olie. Voeg de knoflook, bosuitjes en wortels toe en bak totdat ze beetgaar zijn. Breng de groenten naar 1 kant van de pan en doe de garnalen aan de andere kant erbij. Spatel deze om en om tot ze roze zijn en spatel ze dan door het groentemengsel. Voeg de bloemkoolrijst en de ketjap en kurkuma toe en bak totdat de bloemkool zacht is. Strooi er tot slot wat verse koriander en peper en zout naar smaak overheen.

Naar een recept van therecipecritic.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *