Paella

Paella

Ingrediënten voor 4 personen:

1 prei
2 puntpaprika’s
4 tomaten
1 ui
3 tenen knoflook
200 gram diepvrieserwten
2 kabeljauwfilets
150 gram garnalen
150 gram chorizoworst
250 gram basmatirijst
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel oregano
Scheut olijfolie
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
Eventueel zout en peper

Bereidingswijze:

Snij de ui en het knoflook klein en fruit deze in een beetje olie. Kook ondertussen water in de waterkoker en maak de bouillon aan.

Maak de groenten schoon, snijd de prei in ringen en de paprika en tomaat in stukjes.

Doe de rijst bij de ui in de pan en bak even mee. Voeg de groenten (behalve de tomaat en erwtjes toe. Doe de kruiden erbij en blus af met de helft van de bouillon. Laat de rijst het vocht rustig opnemen met het deksel op de pan en roer af en toe door.

Snijd ondertussen de kabeljauw en chorizo in stukjes.

Als de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg dan de helft van de overige bouillon toe, samen met de erwtjes, tomaten, kabeljauw, garnalen en chorizo. Roer goed door en hou het deksel op de pan. Als het vocht weer is opgenomen, voeg dan het laatste beetje bouillon toe.

Zodra de rijst gaar is en het vocht (grotendeels) is opgenomen haal je het van het vuur. Laat dan nog 5 minuten staan met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper indien nodig en dien op met een lekker salade.

Download dit recept