Boeddhisme

Het boeddhisme is geen religie of leer die je klakkeloos moet aannemen. Het is een levensleer die zelf ondervonden moet worden. Alleen als je jezelf onderzoekt krijg je, door dat wat je ontdekt, inzicht.

Boeddhisme voor Beginners e-workshop

Mijn eerste kennismaking met de boeddhistische leer was tijdens een 10-daagse Vipassana retraite. Een paar jaar later reisde ik met een kleine studiegroep ‘In de Voetsporen van de Boeddha’ door India en Nepal. Deze educatieve, boeddhistische pelgrimage was voor mij de basis van mijn latere opleiding.

Met al mijn verzamelde kennis heb ik een e-workshop geschreven om de beginselen van het boeddhisme uit te leggen. Deze workshop bestaat uit een document met uitleg over het ontstaan van het boeddhisme, de basis van de filosofie in tekst en ingesproken lessen en een concentratiemeditatie audioles. Het bevat eigenlijk alles om de basis van boeddhisme te begrijpen en ermee aan de slag te gaan.

Kosten: €12,50. Na betaling stuur ik je de e-workshop toe.

Boeddhistische meditatie

Boeddhistische meditatie is een techniek die gebruikt wordt om de geest te kalmeren, te concentreren en te observeren. Er zijn verschillende vormen van boeddhistische meditatie, waarvan de meest bekende mindfulness is. Deze meditatievorm richt zich op het bewust aanwezig zijn, waarbij je observeert wat er op elk moment gebeurt zonder daarover te oordelen.

Het doel van boeddhistische meditatie is om de geest te trainen om beter om te gaan met stress, emoties en onrustige gedachten. Door regelmatig te mediteren, ontwikkel je meer concentratie, innerlijke rust, en een beter begrip van de eigen geest.

Je kunt bij mij diverse meditatieworkshops volgen.

 

Sangha Veldhoven
Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.