Boeddhisme

Het boeddhisme is geen religie of leer die je klakkeloos moet aannemen. Het is een levensleer die zelf ondervonden moet worden. Alleen als je jezelf onderzoekt krijg je, door dat wat je ontdekt, inzicht.

Boeddhisme voor Beginners e-workshop

Mijn eerste kennismaking met de boeddhistische leer was tijdens een 10-daagse Vipassana retraite. Een paar jaar later reisde ik met een kleine studiegroep ‘In de Voetsporen van de Boeddha’ door India en Nepal. Deze educatieve, boeddhistische pelgrimage was voor mij de basis van mijn latere opleiding.

Met al mijn verzamelde kennis heb ik een e-workshop geschreven om de beginselen van het boeddhisme uit te leggen. Deze workshop bestaat uit een document met uitleg over het ontstaan van het boeddhisme, de basis van de filosofie in tekst en ingesproken lessen en een concentratiemeditatie audioles. Het bevat eigenlijk alles om de basis van boeddhisme te begrijpen en ermee aan de slag te gaan.

Kosten: €12,50

Na aanvraag krijg je binnen 24 uur een betaalverzoek en na betaling hiervan, stuur ik je de e-workshop toe.

Boeddhistische meditatie

Meditatie heeft zich inmiddels bewezen als een effectief middel tegen stress en onrust. De boeddhistische concentratiemeditatie geeft je daarnaast ook inzicht in je gewoontepatronen en emoties.

Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren, kalmeert je geest. Hierdoor word je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Je kunt bij mij diverse meditatieworkshops volgen.

Meerdaagse activiteiten

Meerdaagse activiteiten worden georganiseerd op Ekãyano, een mooie, gerenoveerde boerderij uit 1819 midden in de natuur van de Champagne-Ardennen in Frankrijk. Hier is stilte en rust. Deze dagen worden altijd gegeven in een kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee leraren van Dharma-Lotus.

Dharma-dagen

Tijdens de Dharma-dagen wordt er stil gestaan bij de theoretische kant van de boeddhistische filosofie. Dit doen we middels Dharmalezingen, studie, satsang, gesprekstechnieken en meditatie.

Data:
woensdag 2 maart (20:00 uur) t/m zondag 6 maart (Nieky en Ivar)
woensdag 23 november (20:00 uur) t/m zondag 27 november 2022 (Baukje en Ivar)

Kosten: 350,00 p.p. all in

Boeddhistische lessen

In onderstaande serie boeddhistische lessen, wordt de Dharma, de boeddhistische leer, eenvoudig uitgelegd.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.