Coaching

Het boeddhisme is geen religie of leer die je klakkeloos moet aannemen. Het is een levensleer die zelf ondervonden moet worden. Alleen als je jezelf onderzoekt krijg je, door dat wat je ontdekt, inzicht.

Ik werk met de boeddhistische manier van coaching. Dit is geen therapie en het werkt niet doelgericht naar een oplossing, healing of verlichting toe maar geeft je de mogelijkheid mét jezelf áán jezelf te werken. Door inzicht te verkrijgen in je eigen handelen, ga je vanzelf de balans herstellen.

Hoewel tijdens deze coaching sessies ook gepraat wordt ligt de nadruk op het energetische werk: massageyoga en meditatie. Voelen en ervaren.

Baukje

Boeddhistische coaching

De meeste problemen spelen zich op emotioneel vlak af. Hoofdpijn (fysiek) wordt vaak veroorzaakt door stress (emotioneel). Je kunt proberen door met praten (mentaal), de hoofdpijn weg te krijgen, maar je zal merken dat dat niet lukt. Een emotioneel probleem kun je niet mentaal oplossen en een mentaal probleem kun je niet emotioneel oplossen. Eenvoudig gezegd: een wiskundesom kun je niet oplossen met verdriet.

Fysieke en emotionele klachten

Hoe weet je nu wanneer je fysieke klachten een emotionele oorzaak hebben? Dat doe je door jezelf te observeren. Ben je in staat om je eigen emoties op te merken en te ervaren of nemen je emoties een loopje met je en handel je er al naar voordat je ze hebt opgemerkt?

Het ontstaan der emoties en de wet van oorzaak en gevolg zijn de belangrijkste thema’s die aan bod komen. Het doel is in balans komen en in balans blijven.

Coaching sessie

Elke sessie kan anders zijn, maar we beginnen altijd met een gesprek. Aan de hand daarvan kijken we of massage, yoga of meditatie op dat moment de beste techniek is om balans te ervaren. Door opmerkzaam te blijven tijdens de sessie, ga je bronnen van onbalans in jezelf ontdekken en daar kun je vervolgens aan werken.

Een sessie bestaat dus altijd uit een gespreksdeel en een lichaamsgericht deel en je krijgt oefeningen (yoga en meditatie) en voedingsadvies mee voor thuis.

60 minuten – €55,00
90 minuten – €82,50

Boeddhisme voor Beginners e-workshop

Mijn eerste kennismaking met de boeddhistische leer was tijdens een 10-daagse Vipassana retraite. Een paar jaar later reisde ik met een kleine studiegroep ‘In de Voetsporen van de Boeddha’ door India en Nepal. Deze educatieve, boeddhistische pelgrimage was voor mij de basis van mijn latere opleiding.

Met al mijn verzamelde kennis heb ik een e-workshop geschreven om de beginselen van het boeddhisme uit te leggen. Deze workshop bestaat uit een document met uitleg over het ontstaan van het boeddhisme, de basis van de filosofie in tekst en ingesproken lessen en een concentratiemeditatie audioles. Het bevat eigenlijk alles om de basis van boeddhisme te begrijpen en ermee aan de slag te gaan.

Kosten: €12,50

Na aanvraag krijg je binnen 24 uur een betaalverzoek en na betaling hiervan, stuur ik je de e-workshop toe.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.