Coaching

Meditatie en lichaamswerk zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lichaam weerspiegelt alles dat binnen in ons zit. Alle informatie die je van jongs af hebt doorgekregen ligt in jouw lichaam opgeslagen. Letterlijk.

Als klein kindje heb je ooit leren fietsen. Door te oefenen wordt er informatie doorgestuurd naar je hersenen waar een verbinding wordt aangelegd tussen zenuwcellen die vervolgens de ‘fiets’ informatie doorstuurt naar je zenuwstelsel zodat je nu op je fiets kunt springen zonder dat je erover na hoeft te denken. Je lichaam weet wat het moet doen.

Zo is het ook met emoties. Een emotie maakt verbinding met je hersenen die signalen afgeven aan je zenuwstelsel. Die emotie is belangrijke informatie, want hij geeft aan dat je ergens door geraakt bent. Op dat moment is de energie van de emotie in je lichaam aanwezig en die energie moet op de één of andere manier verbrand worden. Doe je dat niet of niet op de juiste manier dan blijft de energie in je lichaam en dat zorgt uiteindelijk voor blokkades.

Trauma

Wanneer een emotie heel groot is, zwengelt deze een hele keten aan reacties in het lichaam aan. Er wordt hier net als bij leren fietsen ook een verbinding aangelegd tussen zenuwcellen die vervolgens de informatie doorstuurt naar je zenuwstelsel. Met als verschil dat logica en reden worden afgesloten en je hele zenuwstelsel alleen nog reageert op de emotie. Je komt in een vecht-vlucht-bevries reactie. Wanneer je opnieuw in een situatie komt waarbij dezelfde soort emotie opkomt, ongeacht de situatie, zal je zenuwstelsel precies zo reageren als dat het heeft geleerd. Logica en reden worden uitgeschakeld en de vecht-vlucht-bevries reactie wordt geactiveerd. Dit is wat we traumarespons noemen. Trauma is namelijk niet wat je hebt meegemaakt, maar hoe je zenuwstelsel reageert op wat je hebt meegemaakt.

Baukje

Achtvoudige pad

Het achtvoudige pad is volgens het boeddhisme het pad naar het einde van lijden. Het bestaat niet uit geboden, maar is een persoonlijk en individueel proces. Het nodigt je uit om jezelf te gaan onderzoeken.
 
Er is echter geen vaste volgorde. Het pad als geheel is het belangrijkste. De acht stappen ondersteunen en versterken elkaar.

Blokkades opheffen via het achtvoudige pad

 
Om blokkades te (h)erkennen heb je aandacht nodig. Je wil gedurende een bepaalde periode volledig aanwezig kunnen zijn bij alles wat zich opdoet, zonder daar verhalen aan te koppelen. Je wil dus geconcentreerd en neutraal blijven observeren wat zich aandient. Dat is wat het achtvoudige pad onder juiste concentratie, juiste inspanning en juiste opmerkzaamheid verstaat. Met andere woorden: meditatie.
 
Blokkades komen er niet vanzelf. Die hebben een oorzaak en een gevolg. De oorzaak kan buiten jou liggen, maar de reactie zit in jou en die veroorzaakt de blokkade. Om te weten welke reactie een blokkade veroorzaakt heb je inzicht nodig in je eigen gedrag. Dat is wat het achtvoudige pad verstaat onder juist spreken, juist handelen en juist levensonderhoud. Met andere woorden: moreel gedrag

Wat je daar voor nodig hebt vertelt de rest van het achtvoudige pad: juiste intentie en juiste gedachten. Met andere woorden: wijsheid.

Om blokkades op te heffen heb je dus wijsheid, meditatie en moreel gedrag nodig. Dát is waar het binnen mijn praktijk over gaat.

Lichaamsgerichte coaching

Een blokkade opheffen begint met de intentie om met aandacht in je lichaam aanwezig te zijn. Daardoor leer je welke reactie waar in het lichaam de blokkade veroorzaakt. Je krijgt meer en meer inzicht in je houding en gedrag. Met dat inzicht ga je de blokkade vanzelf loslaten. Maar soms heb je even wat extra hulp nodig om blokkades te gaan herkennen en opheffen. Lichaamsgerichte coaching geeft je de mogelijkheid om onder begeleiding mét jezelf áán jezelf te werken.

Hoewel tijdens deze coaching sessies ook gepraat wordt, ligt de nadruk op het energetische werk: massageyoga en meditatie. Voelen en ervaren.

Een sessie bestaat dus altijd uit een gespreksdeel en een lichaamsgericht deel en je krijgt oefeningen (yoga en meditatie) en eventueel voedingsadvies mee voor thuis.

Voor het lichaamsgerichte gedeelte kies je voor yoga coaching of massage coaching. Als je nog niet weet wat voor jou de beste manier is, kunnen we dat tijdens de eerste afspraak samen beslissen.

Yoga coaching

Tijdens een yoga coaching sessie gaan we aan de slag met yogahoudingen waarbij je jouw blokkades kunt gaan herkennen en opheffen. Je krijgt inzicht in de samenwerking tussen je lichaam en je geest. De oefeningen kun je vervolgens thuis blijven doen.

Massage coaching

Tijdens een massage coaching sessie masseer ik jouw lichaam en jij houdt je aandacht bij de reactie van lichaam. Het lichaam geeft feilloos aan waar blokkades zitten. Aan mij om daar de juiste energie naartoe te sturen, zodat je lichaam ermee aan de slag kan. Aan jou om de aandacht bij je lichaam te houden in je dagelijkse leven, zodat blokkades niet opnieuw ontstaan.

Deze sessie is weer onder te verdelen in:

Yogamassage

Bij deze massage breng ik jouw lichaam in verschillende (eenvoudige) yogahoudingen. Je leert de grenzen van je lichaam en geest kennen zodat je kunt loslaten waar kan en accepteren waar nodig. Bij deze massage ben je gekleed.

Dieptemassage

Deze stevige massage bestaat uit Oosterse massagetechnieken die ingezet worden om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan het werk te zetten. Het lichaam geeft feilloos aan waar blokkades zitten. Aan mij om daar de juiste energie naartoe te sturen, zodat je lichaam ermee aan de slag kan. Dit is een massage met olie op de blote huid.

60 minuten – €58,00 (vanaf 1-8-2024 €60,00)
90 minuten – €87,00 (vanaf 1-8-2024 €90,00)

 

Wandelcoaching – Walk & Talk

Wandelen is een fantastische manier om terug bij je eigen natuur te komen. Tijdens een Walk & Talk sessie gaan we er samen op uit. We gaan in gesprek over wat er in jou omgaat en ik geef jou aan de hand van de boeddhistische filosofie reactie. Het kan zijn dat ik je alleen maar vragen stel maar ik kan je ook opdrachten geven. Net wat nodig is om jouw balans te herstellen.

60 minuten – €58,00 (vanaf 1-8-2024 €60,00)
90 minuten – €87,00 (vanaf 1-8-2024 €90,00)

 

Neem hiervoor contact op via de mailWhatsApp of telefonisch via 06-38897756.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid