Yoga

Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen.

De uiterlijke vorm van de oefeningen is beweging, maar de innerlijke oefening, de essentie van Kum-nye, is altijd voelen.

De achterliggende filosofie van deze yoga is dat bijna elk lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door een energetische blokkade.

Het doel van Kum-nye yoga is:

  • rust in het fysieke en energetische lichaam
  • een betere lichaamshouding en lenigheid
  • een betere zithouding tijdens de meditatie
  • blokkades vinden en oplossen
  • inzicht krijgen in de herkomst van de blokkade
  • je fysieke en energetische lichaam beter leren kennen

Fysiek of energetisch

Natuurlijk zal het lichaam eerst getraind moeten worden. Het moet soepel en krachtig worden en daarvoor moet je regelmatig oefenen. Als na vier maanden dagelijkse oefening blijkt dat de houding niet volledig lukt, is de blokkade bijna altijd energetisch. Bijna altijd, want het kan voorkomen dat de yogahouding niet uitgevoerd kan worden door een fysieke beperking. Om deze energetische blokkades in jezelf te gaan (h)erkennen, beginnen en eindigen we elke les met een korte meditatie.

Kum-nye yogales

Kosten: Een strippenkaart van 10 lessen kost €135,00 (13,50 per les). Een losse les kost €15,00. De les duurt een uur en na afloop is er tijd voor thee.

Dinsdagochtend 10.00 – 11.00 uur
Donderdagavond 20.00 – 21.00 uur

Omdat ik ook lesgeef op Ekãyano, ons retraitecentrum in Frankrijk, vallen er soms lessen uit.

Kum-nye yogadag

Deze Kum-nye yogadag staat in het teken van het verhogen van de levensenergie. Met de juiste oefeningen versterken we de vitale levensstromen en daarmee kom je terug in balans.

Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen. De yogahoudingen laten je zien waar er mogelijk blokkades zitten en of deze fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Ben je vrij van blokkades? Dan stroomt de levensenergie, Prana, vrij door je hele lichaam. Daar gaan we deze workshop aan werken!

De workshop wordt gegeven door Marianne en Baukje.

Datum: zaterdag 2 juli 10.00 – 15.00 uur
Kosten: €75,00

Privé les

Het is ook mogelijk om een individuele yogales te boeken. Fijn als je net begint, maar ook juist wanneer je je verder wil verdiepen. Omdat we één op één werken, krijg je precies datgene wat jij nodig hebt aangeboden.

Meerdaagse activiteiten

Meerdaagse activiteiten worden georganiseerd op Ekãyano, een mooie, gerenoveerde boerderij uit 1819 midden in de natuur van de Champagne-Ardennen in Frankrijk. Hier is stilte en rust. Deze dagen worden altijd gegeven in een kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee leraren van Dharma-Lotus.

Yoga-dagen

Gezond, energiek en gelukkig zijn, dat is de wens van ieder mens. De Kum-nye yoga-dagen zijn speciaal samengesteld om de vitaliteit te verhogen. Je gaat meer rust en balans in zowel het fysieke als energetische lichaam ervaren.

Data:
woensdag 15 juni (20:00 uur) t/m zondag 19 juni (Ivar en Marianne)
woensdag 12 oktober (20:00 uur) t/m zondag 16 oktober (Baukje en Marianne)

Kosten: 450,00 p.p. all-in

Yoga video’s

In onderstaande serie Kum-nye yoga maak je kennis met deze vorm van yoga via een aantal korte lessen.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.