Yoga

Kum-nye yoga is geschikt voor iedereen die yoga op een meditatieve manier wil beoefenen en bereid is naar zichzelf te kijken en aan zichzelf te werken.

De uiterlijke vorm van de oefeningen is beweging, maar de innerlijke oefening, de essentie van Kum-nye, is altijd voelen.

Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen. De achterliggende filosofie van deze yoga is dat bijna elk lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door een energetische blokkade.

Het doel van Kum-nye yoga is:

  • rust in het fysieke en energetische lichaam
  • een betere lichaamshouding en lenigheid
  • een betere zithouding tijdens de meditatie
  • blokkades vinden en oplossen
  • inzicht krijgen in de herkomst van de blokkade
  • je fysieke en energetische lichaam beter leren kennen

Fysiek of energetisch

Natuurlijk zal het lichaam eerst getraind moeten worden. Het moet soepel en krachtig worden en daarvoor moet je regelmatig oefenen. Als na vier maanden dagelijkse oefening blijkt dat de houding niet volledig lukt, is de blokkade bijna altijd energetisch. Bijna altijd, want het kan voorkomen dat de yogahouding niet uitgevoerd kan worden door een fysieke beperking. Om deze energetische blokkades in jezelf te gaan (h)erkennen, beginnen en eindigen we elke les met een korte meditatie.

Kum-nye yogales

Kosten: Een strippenkaart van 10 lessen kost €135,00 (13,50 per les). Een losse les kost €15,00. De les duurt een uur en na afloop is er tijd voor thee.

Dinsdagochtend 10.00 – 11.00 uur
Donderdagavond 20.00 – 21.00 uur (VOL, enkel nog losse lessen mogelijk bij uitval van een leerling)
Let op: tijdelijk op andere dagen en tijden i.v.m. de maatregelen. 

Zaterdag 11 december 9.00 uur
Woensdag 15 december 15.00 uur
Woensdag 22 december 15.00 uur

Op zondag 12 december staat een Metta-meditatie op het programma. Zowel Sangha als yogaleden kunnen hier hun strippenkaart voor gebruiken. Ieder ander is welkom voor een losse les.

Omdat ik ook lesgeef op Ekãyano, ons retraitecentrum in Frankrijk, vallen er soms lessen uit.

Privé les

Het is ook mogelijk om een individuele yogales te boeken. Fijn als je net begint, maar ook juist wanneer je je verder wil verdiepen. Omdat we één op één werken, krijg je precies datgene wat jij nodig hebt aangeboden.

Meerdaagse activiteiten

Meerdaagse activiteiten worden georganiseerd op Ekãyano, een mooie, gerenoveerde boerderij uit 1819 midden in de natuur van de Champagne-Ardennen in Frankrijk. Hier is stilte en rust. Deze dagen worden altijd gegeven in een kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee leraren van Dharma-Lotus.

Yoga-dagen

Gezond, energiek en gelukkig zijn, dat is de wens van ieder mens. De Kum-nye yoga-dagen zijn speciaal samengesteld om de vitaliteit te verhogen. Je gaat meer rust en balans in zowel het fysieke als energetische lichaam ervaren.

Data:
woensdag 15 juni (20:00 uur) t/m zondag 19 juni (Baukje en Marianne)
woensdag 12 oktober (20:00 uur) t/m zondag 16 oktober (Baukje en Marianne)

Kosten: 450,00 p.p. all-in

Wandel-dagen

Wandelen brengt je lichaam in beweging en je hoofd tot rust. De Wandel-dagen op Ekãyano zijn een combinatie van mindfulness, avontuur en plezier.

Samen lopen we vier verschillende routes in de Ardennen. Stilte en beweging zijn een vast onderdeel van deze dagen, maar is ook ruimte voor een gesprek.

Datum: woensdag 4 mei (20:00 uur) t/m zondag 8 mei (Baukje en Nicole)

Kosten: 450,00 p.p. all-in

Yoga video’s

In onderstaande serie Kum-nye yoga maak je kennis met deze vorm van yoga via een aantal korte lessen.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.