Massage

Massage haalt je uit je hoofd en brengt je terug in je lijf. Door met aandacht in je lichaam aanwezig te zijn, wordt je geest rustiger en kom je terug in balans.

Ik geef massages waarbij je zowel fysiek als mentaal ontspant.

De massage bestaat uit een verzameling van Tibetaanse massagetechnieken. Ik werk hierbij op en met de energiebanen, spieren, weefsels, meridianen en drukpunten. Het lichaam geeft feilloos aan waar blokkades zitten. Aan mij om daar de juiste energie naartoe te sturen, zodat je lichaam ermee aan de slag kan.

Je hebt keuze uit drie verschillende massages; ontspanningsmassage, dieptemassage en yogamassage. Bovendien kun je naast massages ontvangen, ook van mij leren masseren.

Ontspanningsmassage

Massage is meer dan alleen spieren losmaken. Het is de basis van lichaamsgerichte aandacht die ook terugkomt in de meditatie en yoga. Deze ontspanningsmassage kun je dan ook zien als een meditatieve massage.

Deze zachte massage laat alle stress uit je lichaam wegstromen door zachte aanraking, pulsen en wiegen. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest ontspant door de aangename massage en wiegende bewegingen. In tegenstelling tot de dieptemassage, ga ik hierbij eventuele blokkades uit de weg.

Dieptemassage

Deze stevige massage bestaat uit Tibetaanse massagetechnieken die ingezet worden om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan het werk te zetten. Het lichaam geeft feilloos aan waar blokkades zitten. Aan mij om daar de juiste energie naartoe te sturen, zodat je lichaam ermee aan de slag kan.

De dieptemassage is dus gericht op een betere energiedoorstroming van het lichaam, het soepel maken van de spieren en het in balans komen van het lichaam en geest. Door gebruik te maken van verschillende technieken zoals kneden, schudden, drukken en strijken, gaat de energie stromen en worden afvalstoffen afgevoerd waardoor je zowel fysiek als mentaal ontspant.

60 minuten – €55,00
90 minuten – €82,50

Klik hier voor de betalingsgegevens.

Yogamassage

Ik gebruik in mijn centrum drie technieken om in balans te komen; massage, meditatie en yoga. De yogamassage is een combinatie van deze drie.

Bij deze massage breng ik jouw lichaam in verschillende yogahoudingen. Tijdens het stretchen worden de spieren gemasseerd en met pulsen en schudden losgemaakt zodat deze ontspannen. Je ervaart waar jouw blokkades zitten en leert de grenzen van je lichaam en geest kennen.

Bij de yogamassage draag je een soepele broek en t-shirt/top.

Massagecursus

Tijdens deze massagecursus worden diverse Oosterse massagetechnieken behandeld. In een reeks van vier zaterdagen komt het hele lichaam aan bod. Je leert werken op en met de energiebanen, spieren, weefsels, meridianen en drukpunten. Daarnaast leer je de Yoga- en Vedische massage.

Je masseert met verschillende technieken van stevig tot vederlicht, vanuit verschillende posities, met en zonder olie. Zodat je in staat bent een holistische massage te geven.

De cursus is verdeeld in vier modules.

  • Module 1: Energetische massage deel 1: Energiebanen, weefsels en spieren. Leer waar energiebanen lopen en waarvoor ze dienen. Leer de grote spiergroepen en weefsels herkennen en op verschillende manieren masseren. Deze massage wordt op de blote huid ontvangen.
  • Module 2: Energetische massage deel 2: Meridianen, organen en drukpunten. Wat zijn meridianen, wat doen ze en waar zitten ze? Verder leer je bepaalde drukpunten vinden en inzetten tijdens de massage en leer je de buik(orgaan)massage. Deze massage wordt op de blote huid ontvangen.
  • Module 3: Yogamassage. Je leert hoe je het lichaam op verschillende manieren in een stretch brengt door je eigen lichaam op een gezonde manier in te zetten. Deze massage wordt gekleed ontvangen.
  • Module 4: Vedische massage. Je leert met zachte bewegingen, door te wiegen, pulsen en trillen, het lichaam in balans brengen. Deze massage kan gekleed ontvangen worden.

We werken in een kleine groep en altijd met een even aantal. Zodoende heb je altijd een partner om mee te werken, is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en heb je de kans om te leren van elkaars ervaringen.

Je kunt deze massagetechnieken gebruiken voor jezelf, partner en vrienden of familie, maar ook als aanvulling op je massagetechnieken in je praktijk.

Kosten: €100,00 per persoon per dag of €190,00 per koppel per dag. €380 per persoon of €700 per koppel voor vier dagen. Inclusief e-werkboek.

Data:
Zaterdag 18 maart: Energetische massage deel 1: Energiebanen, spieren en weefsels
Zaterdag 15 april: Energetische massage deel 2: Meridianen, organen en drukpunten
Zaterdag 27 mei: Yogamassage
Zaterdag 24 juni: Vedische massage
Zaterdag 16 september: Energetische massage deel 1: Energiebanen, spieren en weefsels
Zaterdag 28 oktober: Energetische massage deel 2: Meridianen, organen en drukpunten
Zaterdag 25 november: Yogamassage
Zaterdag 23 december: Vedische massage
Tijd: 9.30 – 15.30

Massage video’s

Het is heerlijk om een massage te ontvangen, maar je kunt ook jezelf masseren. Geef je lichaam de nodige aandacht en kalmeer daarmee je geest.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.