Massage

Massage haalt je uit je hoofd en brengt je terug in je lijf. Door met aandacht in je lichaam aanwezig te zijn, wordt je geest rustiger en kom je terug in balans.

Ik geef massages waarbij je zowel lichamelijk als geestelijk ontspant.

De officiële benaming is Sweda massage. Een verzameling van Tibetaanse massagetechnieken. Ik werk hierbij op en met de energiebanen, spieren, weefsels, meridianen en drukpunten. Het lichaam geeft feilloos aan waar blokkades zitten. Aan mij om daar de juiste energie naartoe te sturen, zodat je lichaam ermee aan de slag kan.

Je hebt keuze uit drie verschillende massages; ontspanningsmassage, dieptemassage en yogamassage. Bovendien kun je naast massages ontvangen, ook van mij leren masseren.

Ontspanningsmassage

Binnen de Kum-nye is massage een groot onderdeel. Het is de basis van lichaamsgerichte aandacht die ook terugkomt in de meditatie en yoga. Deze ontspanningsmassage kun je dan ook zien als een meditatieve massage.

Deze zachte massage laat alle stress uit je lichaam wegstromen door zachte aanraking, pulsen en wiegen. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest ontspant door de aangename massage en wiegende bewegingen. In tegenstelling tot de dieptemassage, ga ik hierbij eventuele blokkades uit de weg.

Dieptemassage

Deze stevige massage heet oorspronkelijk Sweda en bestaat uit Tibetaanse massagetechnieken die ingezet worden om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan het werk te zetten. Het lichaam geeft feilloos aan waar blokkades zitten. Aan mij om daar de juiste energie naartoe te sturen, zodat je lichaam ermee aan de slag kan.

De dieptemassage is dus gericht op een betere energiedoorstroming van het lichaam, het soepel maken van de spieren en het in balans komen van het lichaam en geest. Door gebruik te maken van verschillende technieken zoals kneden, schudden, drukken en strijken, gaat de energie stromen en worden afvalstoffen afgevoerd waardoor je zowel fysiek als mentaal ontspant.

Yogamassage

De Kum-nye gebruikt drie tools om in balans te komen; massage, meditatie en yoga. De yogamassage is een combinatie van deze drie.

Bij deze massage breng ik jouw lichaam in verschillende yogahoudingen. Tijdens het stretchen worden de spieren gemasseerd en met pulsen en schudden losgemaakt zodat deze ontspannen. Je ervaart waar jouw blokkades zitten en leert de grenzen van je lichaam en geest kennen.

Prijzen

60 minuten – €55,00
90 minuten – €82,50

Massage Themadagen

Een massage themadag is een eendaagse workshop waarin we een thema binnen de Sweda-massage behandelen. Sweda is een verzameling aan Tibetaanse massagetechnieken die je gaat leren toepassen en ervaren. Je leert werken op en met de energiebanen, spieren, weefsels, meridianen en drukpunten.

Je kunt losse workshops volgen of de hele reeks.

  1. Schouders en rug: boven- en onderkant van de rug.
  2. Voorkant en hoofd: borst, buik en hoofdmassage
  3. Gehele lichaam: rug en ledematen
  4. Yogamassage: stretchen van het lichaam

Je masseert met verschillende technieken van stevig tot vederlicht, vanuit verschillende posities, met en zonder olie. Zodat je (zeker als je de hele reeks volgt) in staat bent een holistische massage te geven.

De workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Ervaring, leeftijd, uiterlijk en geslacht zijn allemaal onbelangrijk. Zowel stellen als singles kunnen zich aanmelden. Singles komen dan op een wachtlijst tot een andere single zich aangemeld heeft.

Wel moet je in staat zijn om op een mat te masseren en je mag geen besmettelijke huidaandoeningen hebben.

Je kunt deze massagetechnieken gebruiken voor jezelf, partner en vrienden of familie, maar ook als aanvulling op je massagetechnieken in je praktijk.

Kosten: €95,00 p.p. per dag of €350,00 voor vier dagen.

Nieuwe data volgen z.s.m.

Zaterdag … : schouders en rug
Zaterdag … : voorkant en hoofd
Zaterdag … : gehele lichaam; rug en ledematen
Zaterdag … : yogamassage
Tijd: 9.30 – 15.30 uur

Let op: je moet je voor elke workshopdatum aanmelden als je de hele reeks wil volgen.

Meerdaagse activiteiten

Meerdaagse activiteiten worden georganiseerd op Ekãyano, een mooie, gerenoveerde boerderij uit 1819 midden in de natuur van de Champagne-Ardennen. Hier is stilte en rust. Deze dagen worden altijd gegeven in een kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee leraren van Dharma-Lotus.

Tibetaanse massagecursus

Sweda is een verzamelnaam voor de Tibetaanse massagetechnieken waarbij zowel het fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam van belang is. Onbalans in het lichaam ontstaat ergens en uit zich ergens; er is dus oorzaak en gevolg. Sweda gaat hier naar op zoek en probeert er iets mee te doen.

Tijdens deze cursus leer je deze massagetechnieken.

Data:
woensdag 25 mei (vanaf 20:00 uur) t/m zondag 29 mei (Monique en Ivar)
woensdag 3 augustus (vanaf 20:00 uur) t/m zondag 7 augustus (Baukje en Nicole)

Kosten: €450,00 p.p. all-in

Massage video’s

Het is heerlijk om een massage te ontvangen, maar je kunt ook jezelf masseren. Geef je lichaam de nodige aandacht en kalmeer daarmee je geest.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.