Meditatie

Meditatie heeft zich inmiddels bewezen als een effectief middel tegen stress en onrust.

De boeddhistische meditatie is een diepgaand onderzoek naar jezelf. Het geeft inzicht in je emotionele en mentale patronen en laat je zien hoe alles met elkaar samenhangt en voortdurend veranderd. Dit inzicht brengt je tot rust en in balans.

Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren kalmeert je geest. Hierdoor word je steeds meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Meditatietraining

Deel 1: Tijdens deze meditatietraining leer je de boeddhistische meditatie. Het eerste deel bestaat uit een lezing over het boeddhisme en deze vorm van meditatiebeoefening. Daarna mediteren we 45 minuten. Aansluitend is het vervolg van de lezing met koffie of thee en leer je over hoe emoties, onrust en lijden ontstaan en hoe je ermee om kunt gaan.

Na deze training kun je zelfstandig aan de slag met meditatie en/of aansluiten bij de Sangha.

Deze training is geschikt voor beginners en voor iedereen die al met meditatie bezig is, maar de boeddhistische meditatie wil leren.

Deel 2: Tijdens deze meditatietraining leer je meer over de boeddhistische filosofie en dan met name over de Satipatthana Sutta en de vier velden van aandacht.

Deze training is geschikt voor gevorderden in de boeddhistische meditatie.

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans. Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter aan te kunnen.

Data: deel 1 (beginners)
Zaterdag 4 februari 9.00 – 12.00

Data deel 2 (gevorderden)
Zaterdag 4 maart 9.00 – 12.00

Kosten: €35,00 p.p. Inclusief e-werkboek.

Sangha Veldhoven

Sangha Veldhoven

Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een Sangha, kom je sneller tot rust en gaat mediteren gemakkelijker dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt.

Op maandagavond mediteren we samen. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt. De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We beginnen met onderwerp uit de boeddhistische filosofie en mediteren daarna 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: Een strippenkaart van 10 lessen kost €105,00 (€10,50 per les) en een losse les €13,50

Maandagavond 19.30 – 21.00
Er zijn geen lessen in de schoolvakanties.

Je kunt kosteloos aansluiten bij Sangha Veldhoven op Facebook.

Hartchakra Meditatie

Het hartchakra wordt gezien als centrum en middelpunt van ons chakrastelsel en staat voor liefde en mededogen.

De liefde van het vierde chakra is van een heel ander soort als die van het tweede chakra die meer met seksualiteit en passie te maken heeft. Deze liefde is universeel, ongebonden en vrij.

We gaan de energie van het hartchakra ervaren door middel van deze prachtige meditatie.

Via het hartchakra open je jezelf voor het geluk van alles en iedereen. Je voelt je verbonden met het universum. Een eenheid in plaats van een individu.

De Hartchakra Meditatie van Karunesh is gebaseerd op meditaties uit het Soefisme. Hij bestaat uit zes fases waarvan de eerste vier uit eenvoudige bewegingen bestaat. Je wordt door mij en de muziek begeleid en we sluiten af met een zittende meditatie en een diepe ontspanning. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Data:
Zondag 19 februari 10.00 – 11.00

Kosten: €15,00 p.p. (leden van de Sangha en/of yoga kunnen hiervoor hun strippenkaart gebruiken)

Metta Meditatie

Metta meditatie is een boeddhistische meditatie op compassie, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

We denken vaak onvoorwaardelijk van iemand te houden, maar veel vaker is liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou omdat jij mij dit en dat geeft. Metta is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor de ander, voor ieder levend wezen en alles. Ook voor iemand die je niet mag, die je niet kent of zelfs iemand die je haat.

Metta meditatie is een vorm van concentratiemeditatie waarbij je liefde geeft aan alle levende wezens en het universum. Hierbij ga je het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde in jezelf herkennen.

Dit is een geleide meditatie van 45 minuten waarbij ik je door de verschillende stadia begeleidt. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Datum: zondag 18 december 10.00 – 11.00 uur
Kosten: €15,00 p.p.
(leden van de Sangha en/of yoga kunnen hiervoor hun strippenkaart gebruiken)

Yoga en meditatiedag

Deze yoga en meditatiedag staat in het teken van het verhogen van de levensenergie. Met de juiste oefeningen versterken we de vitale levensstromen en daarmee kom je terug in balans.

De yogahoudingen en meditaties laten je zien waar er mogelijk blokkades zitten en of deze fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Ben je vrij van blokkades? Dan stroomt de levensenergie, Prana, vrij door je hele lichaam. Daar gaan we deze workshop aan werken!

De workshop wordt gegeven door Marianne en Baukje.

10.00 – 11.30 meditatie en yoga
11.30 – 12.00 pauze en lezing
12.00 – 13.00 meditatie en yoga
13.00 – 13.30 pauze
13.30 – 15.00 meditatie en yoga

Datum: Zaterdag 21 januari 10.00 – 15.00 uur

Kosten: €75,00. Inclusief e-werkboek.

Meditatie video’s

Onderstaand vind je diverse meditaties, ingesproken door Baukje.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.