Meditatie

Meditatie heeft zich inmiddels bewezen als een effectief middel tegen stress en onrust. De boeddhistische concentratiemeditatie geeft je daarnaast ook inzicht in je gewoontepatronen en emoties.

Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren kalmeert je geest. Hierdoor word je steeds meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Meditatietraining

Tijdens deze meditatietraining leer je wat meditatie is en hoe je kunt mediteren op de boeddhistische manier. Je leert over het ontstaan van emoties en hoe je ongewenste patronen kunt doorbreken.

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans. Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter aan te kunnen.

Kosten: €30,00 p.p.
Datum: zaterdag 12 december 2020 9.00 – 12.00 uur Aanmelden

Hartchakra Meditatie

Het hartchakra wordt gezien als centrum en middelpunt van ons chakrastelsel en staat voor liefde en mededogen.

De liefde van het vierde chakra is van een heel ander soort als die van het tweede chakra die meer met seksualiteit en passie te maken heeft. Deze liefde is universeel, ongebonden en vrij.

We gaan ons hartchakra in balans brengen door middel van deze prachtige meditatie.

Door het hartchakra in balans te brengen open je jezelf voor het geluk van alles en iedereen. Je voelt je verbonden met het universum. Een eenheid in plaats van een individu.

Elke Hartchakra Meditatie workshop heeft een thema. Ik geef een korte lezing over het thema en er kunnen vragen gesteld worden. Daarna gaan we geïnspireerd op het thema de meditatie in.

De Hartchakra Meditatie van Karunesh is gebaseerd op meditaties uit het Soefisme. Hij bestaat uit zes fases waarvan de eerste vier uit eenvoudige bewegingen bestaat. Je wordt door mij en de muziek begeleid en we sluiten af met een zittende meditatie en een diepe ontspanning. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: €25,00 p.p.
Zondag 7 februari 10.00 – 12.00 uur (thema: medevreugde) Aanmelden

Metta Meditatie

Metta meditatie is een boeddhistische meditatie op compassie, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

We denken vaak onvoorwaardelijk van iemand te houden, maar veel vaker is liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou omdat jij mij dit en dat geeft. Metta is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor de ander, voor ieder levend wezen en alles. Ook voor iemand die je niet mag, die je niet kent of zelfs iemand die je haat.

Metta meditatie is een vorm van concentratiemeditatie waarbij je liefde geeft aan alle levende wezens en het universum. Hierbij ga je het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde in jezelf herkennen.

Dit is een geleide meditatie van 45 minuten waarbij ik je door de verschillende stadia begeleidt. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: €12,50
Datum: zondag 20 december 10.00 – 11.00 uur Aanmelden

Online kun je live meedoen. Na betaling krijg je een link toegestuurd waarmee je kunt inloggen.
Kosten: € 10,00 Aanmelden

Sangha Veldhoven

Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een sangha, kom je sneller tot rust en is je meditatie dieper dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt.

Eens per week, op maandagavond, mediteren we samen. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt. De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We beginnen met onderwerp uit de boeddhistische filosofie en mediteren daarna 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: Een losse les kost €12,50. Een strippenkaart voor 10 lessen kost €95,00. 

Data: Maandagavond 19.30 – 21.00 Momenteel is er geen plaats voor nieuwe (vaste) leden. Als er een plekje vrij is, kun je wel een losse les meedoen. Aanmelden 

Online kun je live meedoen. Na betaling krijg je een link toegestuurd waarmee je kunt inloggen.
Kosten: €7,50 Aanmelden

Verder kun je kosteloos aansluiten bij Sangha Veldhoven op Facebook.

In verband met de coronamaatregelen is er plaats voor acht deelnemers per les. Reserveer op tijd je plekje! Als de datum van je keuze niet meer beschikbaar is, stuur me dan een mail voor de wachtlijst.

Meerdaagse activiteiten

Meerdaagse activiteiten worden georganiseerd op Ekãyano, een mooie, gerenoveerde boerderij uit 1819 midden in de natuur van de Champagne-Ardennen. Hier is stilte en rust. Deze dagen worden altijd gegeven in een kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee leraren van Dharma-Lotus.

11-daagse Vipassana retraite

Tijdens deze 11-daagse retraite gaan we de Vipassana meditatie aanleren en beoefenen. Vipassana is één van de belangrijkste meditatie-technieken onderwezen door Gautama de Boeddha en is opgetekend in de Satipatthana soetra.

Naast het mediteren is er ruimte voor stilte-wandelingen, Satsang en boeddhistische filosofie. De retraite staat open voor iedereen en ervaring of kennis is niet nodig. In de retraite begin je helemaal bij het begin van meditatie.

Kosten: €650,00 p.p. all-in
Datum: 16 t/m 28 maart

Info en aanmelden

Meditatie video’s

Onderstaand vind je diverse meditaties, ingesproken door Baukje.

 

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.