Meditatie

Boeddhistische meditatie is een techniek die gebruikt wordt om de geest te kalmeren, te concentreren en te observeren. Er zijn verschillende vormen van boeddhistische meditatie, waarvan de meest bekende mindfulness is. Deze meditatievorm richt zich op het bewust aanwezig zijn, waarbij je observeert wat er op elk moment gebeurt zonder daarover te oordelen.

Het doel van boeddhistische meditatie is om de geest te trainen om beter om te gaan met stress, emoties en onrustige gedachten. Door regelmatig te mediteren, ontwikkel je meer concentratie, innerlijke rust, en een beter begrip van de eigen geest.

Boeddhistische meditatie kan door iedereen beoefend worden en is niet alleen bedoeld voor boeddhisten.

Meditatietraining

Tijdens deze meditatietraining leer je de boeddhistische meditatie. Het eerste deel bestaat uit een lezing over het boeddhisme en deze vorm van meditatiebeoefening. Daarna mediteren we 45 minuten. Aansluitend is het vervolg van de lezing met koffie of thee en leer je over hoe emoties, onrust en lijden ontstaan en hoe je ermee om kunt gaan.

Na deze training kun je zelfstandig aan de slag met meditatie en/of aansluiten bij de Sangha.

Deze training is geschikt voor beginners en voor iedereen die al met meditatie bezig is, maar de boeddhistische meditatie wil leren.

Kosten: €35,00 p.p. Inclusief e-werkboek.

Zaterdag 6 mei 9.00 – 12.00

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans. Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter aan te kunnen.

Sangha Veldhoven

Sangha Veldhoven

Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een Sangha, kom je sneller tot rust en gaat mediteren gemakkelijker dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt.

Op maandagavond mediteren we samen. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt. De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We beginnen met onderwerp uit de boeddhistische filosofie en mediteren daarna 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: Een strippenkaart van 10 lessen kost €135,00 (€13,50 per les) en een losse les €15,00. Klik hier voor de betalingsgegevens.

Maandagavond 19.30 – 21.00
Er zijn geen lessen in de schoolvakanties.

Je kunt kosteloos aansluiten bij Sangha Veldhoven op Facebook.

Het Hartchakra, ook wel bekend als Anahata, is het energetische centrum dat in het midden van de borstkas ligt. Het is het vierde chakra en staat voor liefde, mededogen, eenheid en acceptatie.

Wanneer het Hartchakra open en in balans is, voelen we ons liefdevol en verbonden met anderen en de wereld om ons heen. Blokkades in dit chakra kunnen leiden tot gevoelens van eenzaamheid, verdriet en afgescheidenheid. Het is daarom belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het openen en in balans brengen van dit krachtige chakra.

De Hartchakra Meditatie van Karunesh is gebaseerd op meditaties uit het Soefisme. Hij bestaat uit zes fases waarvan de eerste vier uit eenvoudige bewegingen bestaat. Je wordt door mij en de muziek begeleid en we sluiten af met een zittende meditatie en een diepe ontspanning. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: €15,00 p.p. (leden van de Sangha en/of yoga kunnen hiervoor hun strippenkaart gebruiken)

Zondag 26 maart 10.00 – 11.00
Zondag 28 mei 10.00 – 11.00
Zondag 3 september 10.00 – 11.00

Metta Meditatie

Metta meditatie is een boeddhistische meditatie op compassie, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

We denken vaak onvoorwaardelijk van iemand te houden, maar veel vaker is liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou omdat jij mij dit en dat geeft. Metta is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor de ander, voor ieder levend wezen en alles. Ook voor iemand die je niet mag, die je niet kent of zelfs iemand die je haat.

Metta meditatie is een vorm van concentratiemeditatie waarbij je liefde geeft aan alle levende wezens en het universum. Hierbij ga je het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde in jezelf herkennen.

Dit is een geleide meditatie van 45 minuten waarbij ik je door de verschillende stadia begeleidt. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: €15,00 p.p. (leden van de Sangha en/of yoga kunnen hiervoor hun strippenkaart gebruiken)

Zondag 9 juli 10.00 – 11.00
Zondag 17 december 10.00 – 11.00 uur

Yoga en Meditatiedag

Deze Yoga en Meditatiedag staat in het teken van het verhogen van de levensenergie. Via chakra yoga, qigong en mediteren, activeren we de vitale levensstromen. Zodat jij weer helemaal terug in balans komt. Met fijne oefeningen die geschikt zijn voor iedereen!

De yogahoudingen en meditaties laten je zien waar er mogelijk blokkades zitten en of deze fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Ben je vrij van blokkades? Dan stroomt de levensenergie, Prana, vrij door je hele lichaam. Daar gaan we deze workshop aan werken!

De workshop wordt gegeven door Marianne en Baukje.

10.00 – 11.30 Qigong, meditatie en yoga
11.30 – 12.30 Pauze en lezing
12.30 – 13.30 Qigong, meditatie en yoga
13.30 – 14.00 Pauze
14.00 – 15.00 Meditatie en yoga

Kosten: €75,00. Inclusief e-werkboek.

Zaterdag 17 juni 10.00 – 15.00 uur

Meditatie video’s

Onderstaand vind je diverse meditaties, ingesproken door Baukje.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.