Meditatie

Boeddhistische meditatie is een techniek die gebruikt wordt om de geest te kalmeren, te concentreren en te observeren. Er zijn verschillende vormen van boeddhistische meditatie, waarvan de meest bekende mindfulness is. Deze meditatievorm richt zich op het bewust aanwezig zijn, waarbij je observeert wat er op elk moment gebeurt zonder daarover te oordelen.

Het doel van boeddhistische meditatie is om de geest te trainen om beter om te gaan met stress, emoties en onrustige gedachten. Door regelmatig te mediteren, ontwikkel je meer concentratie, innerlijke rust, en een beter begrip van de eigen geest.

Boeddhistische meditatie kan door iedereen beoefend worden en is niet alleen bedoeld voor boeddhisten.

Meditatietraining

Tijdens de Boeddhistische Meditatietraining leer je technieken om je geest te kalmeren. Zodat je inzicht krijgt in het ontstaan van onrust, emoties en je belemmerende patronen, waardoor je ze kunt doorbreken.

Na deze training kun je zelfstandig aan de slag met meditatie en/of aansluiten bij de Sangha.

Deze training is geschikt voor beginners en voor iedereen die al met meditatie bezig is, maar de boeddhistische meditatie wil leren.

Het programma:

 • 09.00 – 09.30 Lezing
 • 09.30 – 10.15 Meditatie
 • 10.15 – 10.30 Pauze
 • 10.30 – 11.00 Lezing
 • 11.00 – 11.45 Meditatie
 • 11.45 – 12.00 Afsluiting

Kosten: €40,00 p.p. Inclusief iets lekkers in de pauze en e-werkboek met de lezingen en meditatie.

Sangha Veldhoven

Sangha Veldhoven

Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een Sangha, kom je sneller tot rust en gaat mediteren gemakkelijker dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt.

Op maandagavond mediteren we samen. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt. De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We beginnen met onderwerp uit de boeddhistische filosofie en mediteren daarna 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Sangha Veldhoven heeft op dit moment geen ruimte meer voor nieuwe leden in de live les. Online is er echter nog plaats genoeg.

Kosten:

 • Losse les: €15,00
 • Online les: €13,50
 • 10-strippenkaart: €135,00
 • Abonnement 1x p.w.: €42,50 p.m.
 • Abonnement 2x p.w.: €80,00 p.m.

De abonnementsprijs is op basis van 40 weken per jaar.

Lestijden:

 • Maandag 19.30 – 21.00

Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en in de vakanties. Zie vakantierooster. Als lid krijg je toegang tot de videolessen zodat je thuis kunt blijven oefenen.

Je kunt kosteloos aansluiten bij Sangha Veldhoven op Facebook.

Hartchakra Meditatie

Het Hartchakra, ook wel bekend als Anahata, is het energetische centrum dat in het midden van de borstkas ligt. Het is het vierde chakra en staat voor liefde, mededogen, eenheid en acceptatie.

Wanneer het Hartchakra open en in balans is, voelen we ons liefdevol en verbonden met anderen en de wereld om ons heen. Blokkades in dit chakra kunnen leiden tot gevoelens van eenzaamheid, verdriet en afgescheidenheid. Het is daarom belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het openen en in balans brengen van dit krachtige chakra.

De Hartchakra Meditatie van Karunesh is gebaseerd op meditaties uit het Soefisme. Hij bestaat uit zes fases waarvan de eerste vier uit eenvoudige bewegingen bestaat. Je wordt door mij en de muziek begeleid en we sluiten af met een zittende meditatie en een diepe ontspanning. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: €15,00 p.p. (Als je een strippenkaart hebt, wordt deze les daarmee verrekend. Abonnees betalen €13,50).

Meditatie video’s

Onderstaand vind je diverse meditaties, ingesproken door Baukje.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid