Chakra meditatie 14 min.

Dit is de Chakra meditatie van Bewust in Balans met Baukje. We maken tijdens deze meditatie een reis door de zeven chakra’s en staan bij elk lichaamsdeel waar het desbetreffende chakra zich bevindt even stil om met aandacht aanwezig te zijn bij wat zich aandient.

De zeven chakra’s:

1. Wortel chakra, het perineum, midden van je zitvlak: aarde, veiligheid, basis
2. Sacraal chakra, tussen schaambot en navel, midden in de onderbuik: relaties, beweging, creativiteit, plezier, seksualiteit
3. Zonnevlecht chakra, net boven je navel, onder het middenrif: energie, zelfwaardering, doorzettingsvermogen, wilskracht
4. Hart chakra, midden van je borst, onder het borstbeen: liefde, compassie, dankbaarheid, vertrouwen
5. Keel chakra, kuiltje van je keel, bij de sleutelbeenderen: uiten, reiniging, expressie, authenticiteit
6. Derde oog chakra, midden voorhoofd, net boven je wenkbrauwen: intuïtie, weten, visualisatie
7. Kruin chakra, je kruin en net daarboven: spiritualiteit, bewustzijn, eenheid

Chakra’s staan in verbinding met elkaar en kunnen slechts theoretisch van elkaar worden gescheiden. Als je problemen hebt binnen een chakragebied, wil dat dus niet per se zeggen dat het bijbehorende chakra uit balans is. Het kan ook uit een boven- of onderliggend chakra voortkomen waardoor de energie niet goed stroomt in het probleemgebied.

De chakra’s kunnen op verschillende manieren in balans gebracht worden. Zoals met lichaamswerk zoals yoga en massage en door spirituele ontwikkeling zoals meditatie.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid