Bewust

Mindfulness, leven in aandacht, zorgt voor zowel een mentaal, emotioneel als fysiek gezond lichaam.

Ik help je bij de bewustwording van je leefstijl en het stap voor stap wijzigingen aanbrengen zodat je handvatten hebt om in balans te komen en te blijven.

Lees meer

Meditatie

Op maandagavond opent Sangha Veldhoven haar deuren voor iedereen met interesse in het boeddhisme en de boeddhistische manier van mediteren.

De boeddhistische manier van mediteren is het neutraal observeren van dat wat er is. Zonder voorkeur of afkeer, zonder begeerte of aversie, zonder oordeel. Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren, scherp je je zintuigen en je geest. Hierdoor word je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een sangha, kom je sneller tot rust en is je meditatie dieper dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt.

Eens per week, op maandagavond organiseer ik een meditatie avond. Na een korte introductie starten we met Anapanasati meditatie. De mindfulness van de ademhaling. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt!

Wil je meer verdieping en inzicht krijgen? Doe dan eens mee met de meditatietraining.

Maak online een afspraak of neem contact op via de mailWhatsApp of telefonisch via 06-38897756.

Warme groet,
Baukje