Kum-nye yoga ~ Veldhoven

Kum-nye yoga is geschikt voor iedereen die yoga op een meditatieve manier wil beoefenen en bereid is naar zichzelf te kijken en aan zichzelf te werken.

De uiterlijke vorm van de oefeningen is beweging, maar de innerlijke oefening, de essentie van Kum-nye, is altijd voelen.

Kum-nye yoga pose

Reactie van een leerling:

Een actieve uitdagende yoga les, waarbij je op zoek gaat naar je grenzen. Niet om ze te verleggen, maar om ze te verkennen. Zodat je jezelf steeds beter leert kennen.

Kum-nye yoga

Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen. De achterliggende filosofie van deze yoga is dat bijna elk lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door een energetische blokkade die voortkomt uit een conditionering.

Het doel van Kum-nye yoga is:

  • rust in het fysieke en energetische lichaam
  • een betere lichaamshouding en lenigheid
  • een betere zithouding tijdens de meditatie
  • blokkades vinden en oplossen
  • inzicht krijgen in de herkomst van de blokkade
  • je fysieke en energetische lichaam beter leren kennen
Kum-nye yoga pose 2
Fysiek of energetisch

Natuurlijk zal het lichaam eerst getraind moeten worden. Het moet soepel en krachtig worden en daarvoor moet je regelmatig oefenen. Als na vier maanden dagelijkse oefening blijkt dat de houding niet volledig lukt, is de blokkade bijna altijd energetisch. Bijna altijd, want het kan voorkomen dat de yogahouding niet uitgevoerd kan worden door een fysieke beperking. Als je bijvoorbeeld een been mist, kun je sommige houdingen maar aan één kant uitvoeren. Om deze energetische blokkades in jezelf te gaan (h)erkennen, beginnen en eindigen we elke les met een korte meditatie.

We werken in kleine groepen waardoor er veel individuele aandacht is.

Je kunt kennismaken met deze vorm van yoga via de online lessen.

Kosten: Een losse les kost 15,00. Een strippenkaart voor 10 lessen kost €135,00. Deze is een heel kalenderjaar geldig. Let op: je reservering is pas definitief na betaling. 

Locatie: Provincialeweg 74A Veldhoven
Dinsdagochtend van 10.00 – 11.00 uur
Donderdagavond van 20.00 – 21.00 uur
Vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur

Aanmelden 
De les duurt een uur en naderhand is er tijd voor thee en een gesprek.

In verband met de coronamaatregelen is er plaats voor vijf deelnemers. Reserveer op tijd je plekje! Als de datum van je keuze niet meer beschikbaar is, stuur me dan een mail voor de wachtlijst.

Privé les

Het is ook mogelijk om een individuele yogales te boeken. Fijn als je net begint, maar ook juist wanneer je je verder wil verdiepen. Omdat we één op één werken, krijg je precies datgene wat jij nodig hebt aangeboden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mailWhatsApp of telefonisch via 06-38897756.

Kum-nye yoga ~ Bewust in Balans met Baukje Veldhoven
Kum nye volgens Tarthang Tulku

Tarthang Tulku is een Tibetaanse leraar die opgegroeid is vanuit de Tibetaanse Nyingma traditie en van zijn vader de basis van de Kum-nye heeft geleerd. In 1972 richtte hij het Nyingma instituut op en ontwikkelde de ‘Kum-nye ontspanning’. Tarthang Tulku geeft in zijn boek “Tibetaanse ontspanning, Kum-nye: massage en beweging” (Altamira-Becht, Haarlem, ISBN: 9069636336) duidelijk aan dat zijn lessen anders zijn dan de oorspronkelijke.

“Hoewel de kum-nye ontspanning die in dit boek wordt gepresenteerd gebaseerd is op de oorspronkelijke beginselen van de Kum-nye, is die volledig eigentijds, voortgekomen uit mijn ervaring en speciaal aangepast aan de behoefte van deze tijd. De aanpassingen hebben geleid tot het complete systeem van oefeningen dat ik kum- nye ontspanning noem”.

Om elke vorm van verwarring te voorkomen maken we hierbij duidelijk dat wij niet de leer volgens Tarthang Tulku, maar de oorspronkelijke leer aanbieden.