Kum-nye yoga

De praktische kant van de Tibetaans boeddhistische Kum-nye bestaat uit massage, meditatie en yoga. Deze drie ingrediënten helpen je in balans te komen en te blijven.

Massages en meditatielessen geef ik inmiddels al wat jaartjes, maar yoga gaf ik alleen tijdens retraites en workshops of als oefening mee. Tot nu toe!

Kennismakingsworkshop Kum-nye yoga

Vanaf donderdag 29 augustus ga ik Kum-nye yogalessen verzorgen. Eerst in de vorm van een kennismakingsworkshop van vier weken en bij voldoende animo komen er op vaste momenten lessen in Veldhoven.

De workshop bestaat uit vier lessen waarin de Kum-nye visie wordt uitgelegd, maar vooral veel geoefend wordt met balansoefeningen, het stretchen van het lichaam en het opbouwen van kracht en ontspanning.

Kum-nye yoga is geschikt voor iedereen die yoga op een meditatieve manier wil beoefenen en dus bereid is naar zichzelf te kijken en aan zichzelf te werken.

We werken in kleine groepen waardoor er veel individuele aandacht is.

Kum-nye yoga

Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen ter voorbereiding van een Vishna, een houding waarbij het hele lichaam meedoet. De achterliggende filosofie van deze yoga is dat bijna elk lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door een energetische blokkade die voortkomt uit een conditionering.

Het doel van Kum-nye yoga is:

  • rust in het fysieke en energetische lichaam
  • een betere lichaamshouding en lenigheid
  • een betere zithouding tijdens de meditatie
  • blokkades vinden en oplossen
  • inzicht krijgen in de herkomst van de blokkade
  • je fysieke en energetische lichaam beter leren kennen

Fysiek of energetisch

Natuurlijk zal het lichaam eerst getraind moeten worden. Het moet soepel en krachtig worden en daarvoor moet je regelmatig oefenen. Als na vier maanden dagelijkse oefening blijkt dat de Vishna niet volledig lukt, is de blokkade bijna altijd energetisch. Bijna altijd, want het kan voorkomen dat de yogahouding niet uitgevoerd kan worden door een fysieke beperking. Als je bijvoorbeeld een been mist, kun je sommige houdingen maar aan één kant uitvoeren. Om deze energetische blokkades in jezelf te gaan (h)erkennen, beginnen en eindigen we elke les met een korte meditatie.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 5 personen. Wanneer de workshop vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten. Bij voldoende aanmeldingen plan ik een tweede datum.

Kosten voor de kennismakingsworkshop: €45,00 p.p. voor vier weken

Locatie: Dorpstraat 173A Veldhoven

Startdatum donderdag 29 augustus 20.00 – 21.00 uur Aanmelden
(Het vervolg is op 12, 19 en 26 september)

Je kunt je ook vast aanmelden voor de lessen vanaf donderdag 10 oktober. Een losse les kost €15,00. Een strippenkaart van 10 lessen kost €135,00 Aanmelden 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail of telefonisch via 06-38897756.

Kum-nye yoga