Boeddhistische meditatietraining

Tijdens deze meditatietraining leer je wat meditatie is en hoe je kunt mediteren op de boeddhistische manier. Je leert over het ontstaan van emoties en hoe je ongewenste patronen kunt doorbreken.

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans.

Reacties van leerlingen:

“Had ik dit maar veel eerder geweten!”

“Ik voel me als een opgeruimd huis”

Meditatietraining Ekãyano
Anapanasati

Tijdens de boeddhistische meditatietraining leer je de concentratiemeditatie Anapanasati. Dit is één van India’s oudste meditatietechnieken.

Je gaat hierbij geconcentreerd en neutraal de ademhaling observeren zonder deze te sturen of te tellen en laat de ademhaling gaan zoals deze gaat zonder er een mening of gedachte over te hebben. Daardoor zal je (op den duur) minder snel afgeleid worden en ontdekken dat gewaarwordingen vanuit emoties ontstaan en dat deze altijd aversie en begeerte in zich hebben waardoor onbalans ontstaat.

Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter aan te kunnen.

We starten met een lezing waarna we 45 minuten mediteren. Daarna volgt een tweede lezing en is er ruimte voor vragen en antwoorden. Dan volgt een tweede meditatieblok van 45 minuten en we sluiten de training af met een laatste vragenronde.

In navolging op de training kun je aansluiten bij Sangha Veldhoven voor verder beoefening.

Kosten: €30,00 p.p.

Adres: Provincialeweg 74A Veldhoven
Datum: zaterdag 26 september 2020 9.00 – 12.00 uur aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mailWhatsApp of telefonisch via 06-38897756.

Boeddhistische meditatietraining