Meditatietraining

Druk hoofd? Ervaar je verdriet, boosheid en/of angst? Ben je de balans kwijt?

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans.

Anãpãnasati

Tijdens deze meditatietraining leer je wat meditatie is en hoe je kunt mediteren. Je leert over het ontstaan van emoties en hoe je ongewenste patronen kunt doorbreken.

Dit doen we door middel van de boeddhistische concentratiemeditatie Anãpãnasati, één van India’s oudste meditatietechnieken.

Je leert het geconcentreerd en neutraal observeren van de ademhaling zonder deze te sturen of te tellen en laat de ademhaling gaan zoals deze gaat zonder er een mening of gedachte over te hebben. Daardoor zal je minder snel afgeleid worden en ontdekken dat gewaarwordingen vanuit emoties ontstaan en dat deze altijd aversie en begeerte in zich hebben waardoor onbalans ontstaat.

Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter te kunnen handelen.

We starten met een lezing waarna we 45 minuten mediteren. Daarna volgt een tweede lezing en is er ruimte voor vragen en antwoorden. Dan volgt een tweede meditatieblok van 45 minuten en we sluiten de training af met een laatste vragenronde.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 6 personen. Wanneer de training vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten.

Kosten voor deze ochtend zijn: €30,00 p.p.

Adres: Dorpstraat 173A, 5504 HE Veldhoven

Zaterdag 11 januari 2020 9.00 – 12.00 uur Aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail of telefonisch via 06-38897756.

Meditatietraining 11-1-2020 BiB