Boeddhistische meditatietraining

Veel mensen starten het jaar met goede voornemens. En net zoveel haken binnen korte tijd weer af. Gewoontepatronen zijn lastig te doorbreken, wanneer je ze niet doorziet.

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans.

Anapanasati

Tijdens deze meditatietraining leer je wat meditatie is en hoe je kunt mediteren. Je leert over het ontstaan van emoties en hoe je ongewenste patronen kunt doorbreken.

Reacties van leerlingen:

“Had ik dit maar veel eerder geweten!”

“Ik voel me als een opgeruimd huis”

We leren de boeddhistische concentratiemeditatie Anapanasati, één van India’s oudste meditatietechnieken.

We gaan geconcentreerd en neutraal de ademhaling observeren zonder deze te sturen of te tellen en laat de ademhaling gaan zoals deze gaat zonder er een mening of gedachte over te hebben. Daardoor zal je minder snel afgeleid worden en ontdekken dat gewaarwordingen vanuit emoties ontstaan en dat deze altijd aversie en begeerte in zich hebben waardoor onbalans ontstaat.

Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter te kunnen handelen.

We starten met een lezing waarna we 45 minuten mediteren. Daarna volgt een tweede lezing en is er ruimte voor vragen en antwoorden. Dan volgt een tweede meditatieblok van 45 minuten en we sluiten de training af met een laatste vragenronde.

Kosten: €30,00 p.p.

Adres: Dorpstraat 173A, 5504 HE Veldhoven
Datum: Nog te bepalen

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mailWhatsApp of telefonisch via 06-38897756.

Meditatietraining