Metta Meditatie

Metta meditatie is een boeddhistische meditatie op compassie, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

We denken vaak onvoorwaardelijk van iemand te houden, maar veel vaker is liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou omdat jij mij dit en dat geeft. Metta is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor de ander, voor ieder levend wezen en alles. Ook voor iemand die je niet mag, die je niet kent of zelfs iemand die je haat.

Metta meditatie is een vorm van concentratiemeditatie waarbij je liefde geeft aan alle levende wezens en het universum. Hierbij ga je het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde in jezelf herkennen.

De meditatie

Dit is een geleide meditatie van 45 minuten waarbij ik je door de verschillende stadia begeleidt.

In eerste instantie gaan we contact maken met onszelf. Met de ademhaling en ons lichaam. Daarna richt je Metta op jezelf. Na een minuut of 10 geef je onvoorwaardelijke liefde aan iemand waarvan je veel houdt of die je nabij is. Na nog eens 10 minuten richt je Metta op kennissen, mensen die je niet zo goed kent. Hierna richt je je liefdevolle aandacht op mensen die je helemaal niet kent, mensen van over de hele wereld en daarna geef je Metta aan mensen die je niet mag, vervelend vindt. Als laatste richt je Metta op iemand waar je een hekel aan hebt, misschien wel haat voor voelt. We sluiten af door ons weer te concentreren op de ademhaling en ons lichaam en voelen na wat deze meditatie ons heeft gebracht.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 6 personen. Wanneer de avond vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten.

Deze avond is op basis van Dãna (vrijwillige bijdrage).

Adres: Dorpstraat 173A, 5504 HE Veldhoven

Vrijdag 13 december 19.30 – 21.00 uur Aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail of telefonisch via 06-38897756.

Metta med 13-12 BiB