Sweda massage

De massage zoals ik die geef noem ik dieptemassage, maar heet eigenlijk Sweda. Dit is een Tibetaanse techniek waarbij je door middel van massage werkt met twee energieën: Shiva en Parvati. Deze kun je een beetje vergelijken met Yin en Yang.

Shiva is de mannelijk kant van de energie en beheerst de bovenste drie chakra’s. Parvati is de vrouwelijke kant van de energie en beheerst de onderste drie chakra’s. Shiva stroomt naar beneden en Parvati stroomt naar boven. Ze komen samen in het midden (het hartchakra) waar vervolgens Prana (levensenergie) ontstaat. Mits je in balans bent…

Onbalans

Tijdens de Sweda massage werk ik met Shiva en Parvati energie. Wanneer er onbalans in het lichaam zit kan ik energie afvoeren of er juist naartoe masseren.

Kun je dat voelen? Ja! Als je goed observeert kun je de energie voelen stromen. Op het moment dat de energieën samenkomen is je lichaam in balans, in Prana dus. En dat kun je niet missen!

Vervolgens is het aan jou om te gaan begrijpen waardoor de onbalans is ontstaan. Door aan de slag te gaan met yoga en meditatie leer je de bronnen van je onbalans begrijpen en aanpakken zodat ze uiteindelijk oplossen.

Wil je met yoga en meditatie aan de slag? Kijk dan eens bij mijn bezigheden voor een workshop of retraite.