Meditatie avond ~ Sangha Veldhoven

Meditatie heeft zich inmiddels bewezen als een effectief middel tegen stress en onrust. De boeddhistische concentratiemeditatie geeft je daarnaast ook inzicht in je gewoontepatronen en emoties.

Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren, scherp je je zintuigen en geest. Hierdoor word je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Maandagavond, meditatie avond

Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een sangha, kom je sneller tot rust en is je meditatie dieper dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt. Eens per week, op maandagavond, mediteren we samen. Na een korte introductie in de boeddhistische concentratie meditatie starten we met Anapanasati. De mindfulness van de ademhaling. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt.

De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We beginnen met een dhammatalk, een gesprek over de boeddhistische filosofie en mediteren daarna 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: Een losse les kost €12,50. Een strippenkaart voor 10 lessen kost €95,00. Deze is een heel kalenderjaar geldig. Let op: je reservering is pas definitief na betaling.

Online kun je kosteloos aansluiten bij Sangha Veldhoven.

Locatie: Dorpstraat 173A, 5504 HE Veldhoven
Data: Maandagavond 19.30 – 21.00 Aanmelden 

Bij voldoende interesse start er op vrijdagochtend een tweede groep.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mailWhatsApp of telefonisch via 06-38897756.