Meditatie avond ~ Sangha Veldhoven

Mensen die bij mij in de praktijk komen weten inmiddels dat meditatie een belangrijk onderdeel is van het traject. Misschien wel het belangrijkste!

Mediteren is het neutraal observeren van dat wat er is. Zonder voorkeur of afkeer, zonder begeerte of aversie, zonder oordeel. Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren, scherp je je zintuigen en je mind. Hierdoor word je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Dinsdagavond, meditatie avond
Samen mediteren is gemakkelijker dan alleen. In een groep, een sangha, kom je sneller tot rust en is je meditatie dieper dan wanneer je thuis in een ruimte zit waar je dagelijkse leven zich afspeelt. Eens per week, op dinsdagavond, mediteren we samen. Na een korte introductie in de boeddhistische concentratie meditatie starten we met Anãpãnasati. De mindfulness van de ademhaling. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt. 

De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We mediteren 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 6 personen. Wanneer de avond vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten.

Kosten: Proefles €5,00. Strippenkaart voor 10 lessen €95,00 Deze is een heel kalender jaar geldig.

Adres: Dorpstraat 173A, 5504 HE Veldhoven

Data: Dinsdagavond 19.30 – 21.00 Aanmelden 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail of telefonisch via 06-38897756.

Meditatieavond-BiB