Mensen die mij volgen weten wel dat ik graag wandel. Ik post regelmatig stukjes en foto’s over de wandelingen die ik maak. Wandelen is voor mij een manier om me verbonden te voelen met de natuur en daarmee met mezelf.

In 2019 ben ik samen met een vriendin begonnen aan het Pieterpad. Een langeafstandswandeling van bijna 500 km van Noord naar Zuid Nederland. We hebben de eerste vijf etappes gelopen en toen kwam het beruchte virus het land binnen. Omdat zij kwetsbaar is, hebben we afgesproken pas weer verder te wandelen als het veilig voor haar voelt. In de tussentijd ben ik begonnen aan het 258 km lange Brabants Vennenpad.

Een etappe is ongeveer 25 km lang waar ik, met pauzes, een uurtje of zes over doe. Zes uur wandelen in de natuur doet iets met je. Je komt uit je hoofd, terug in je lijf met elke stap die je zet.

Natuurlijk

Ik ben een wandelaar op het achtvoudige- en het Pieterpad. Het achtvoudige pad is een manier om de Dharma, de boeddhistische filosofie uit te leggen en toe te passen. De acht ‘paden’ vertellen je iets over jezelf. Over moraliteit, echt kijken naar jezelf en over wie je werkelijk bent.

Het boeddhisme leert je dat alles veranderlijk en op een bepaalde manier afhankelijk is. De natuur laat het je ervaren.