Het maakt een groot verschil als je in je lijf leeft en je hoofd gebruikt. Echter geldt vaak het omgekeerde voor veel mensen. Ze leven in het hoofd en gebruiken het lijf.

Je lichaam is meer dan alleen een praktisch middel om je hoofd te vervoeren. Het is intelligent en levend. Het verdient aandacht en zorg.

Als je in je hoofd leeft, krijg je de signalen van het lichaam niet of te laat door. Je negeert daardoor pijntjes en vermoeidheid. Je raakt overspannen of burn-out en krijgt allerlei klachten. 

Je ervaart het leven via het lichaam

In verbinding met je lichaam leven maakt dat je weet wat goed voor je is en wat je beter kunt laten. Je lichaam vertelt je alles, maar dan moet je wel leren luisteren. Je moet het verschil leren kennen tussen wat je geest vertelt en wat je lichaam vertelt.

Je kunt jezelf onderzoeken aan de hand van yoga, meditation en lichaamsgerichte oefeningen. Merk je op dat je linkerkant anders aanvoelt dan je rechterkant? Voel je zowel je bovenlichaam als je onderlichaam even goed? Als je merkt dat je uit balans bent, dan kun je verder onderzoeken of dat er een teveel of juist een tekort aan energie is. Daar kun je vervolgens met lichaamsgerichte oefeningen mee aan de slag

Je ervaart het leven via het lichaam. Het hoofd is handig voor praktische zaken, maar het eindeloze gebabbel brengt je nergens als je je voeten niet kunt voelen.

PS: Wil je de Balansbrief voortaan in je digitale brievenbus ontvangen? Schrijf je dan hier in.