De afgelopen week heb ik heerlijk kunnen vertragen. Ik had voor mezelf een driedaagse thuis-retraite gepland. Zonder afleiding van social media of andere vormen van contact. Geen Netflix of Spotify. Wel yoga, meditatie, studie en reflectie.

Thuis op retraite gaan vergt wat voorbereiding natuurlijk. Ik wilde niet tussendoor naar de supermarkt gaan of nog iemand moeten contacten in die dagen. Ook wilde ik mijn tijd optimaal gebruiken en niet nog hoeven bedenken welke lessen ik wilde volgen of welke boeken ik wilde lezen. Ik had alles dus van te voren geregeld en klaargezet. Meer hierover kun je teruglezen in mijn blog.

Het werden drie prachtige dagen, vol inzicht en zelfzorg. Ik had geluk, want het was prachtig weer die dagen, dus ik kon elke dag genieten van een heerlijke zonnige wandeling. Met de zon en de stilte komt er letterlijk licht en ruimte in mij. Ik zie helder voor me welk pad ik wil bewandelen. De laatste tijd was mijn pad wat modderig geworden en leek het alsof ik beter kon opgeven. Nu zag ik een manier om dwars door de modder heen te lopen om aan de andere kant te komen. Stilte maakt de geest kalm en geeft inzicht de ruimte. No mud, no lotus.

De rest van de week heb ik vakantie gevierd en met fijne mensen afgesproken. Ondanks de fikse regenbuien heb ik me prima vermaakt en nieuwe plannen gemaakt voor de komende periode. Op de allerlaatste dag van mijn vakantie heb ik samen met mijn partner genoten van een prachtige wandeling bij de magische grafheuvels. Er waren her en der wat meer vennen ontstaan en het wandelpad was wat modderig geworden. Soms konden we er omheen, soms overheen en soms moesten we er dwars doorheen.

Het was een hele fijne week en ik ben blij dat ik mezelf dit heb gegeven. Ik voel me alsof ik drie weken vakantie heb gehad. Nu weer fijn aan het werk!

Voor deze maand staat de Chakra Yoga Day nog op de planning. Er is één plekje vrijgekomen! Voor jou? Verder zijn er nog enkele plaatsen voor een sessie deze maand. Op 22, 27 and 30 mei. Wees er snel bij en boek hier je afspraak.

PS: Wil je de Balansbrief voortaan in je digitale brievenbus ontvangen? Schrijf je dan hier in.