Een schril contrast

Een schril contrast ~ Black Friday

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dankbaarheid wordt getoond. Dit wordt vaak met de hele familie gevierd met kalkoen en andere traditionele gerechten. In de Verenigde Staten werd deze dag gisteren, donderdag 28 november gevierd.

Dankbaarheid

Gisteren was ook mijn hele familie bij elkaar. Dit vanwege de uitvaart van mijn oma. Ook wij genoten met zijn allen van een diner en spraken woorden van dankbaarheid naar elkaar uit. Dankbaar voor de familieband die er altijd is, dat we allemaal bij elkaar konden zijn en hoeveel liefde we voor elkaar voelen. Dat had oma heel mooi gevonden.

Vandaag is het vrijdag en het is bij ons in de familie stil, de maanden van intensieve zorg zijn voorbij, de week van regelen en organiseren is gedaan. Er is verdriet, maar ook rust.

Een schril contrast

Vandaag is het vrijdag. Traditioneel de dag waarop iedereen begint met het inkopen van cadeautjes voor kerstmis. Black Friday, de dag dat de winkels stunten met hun prijzen en mensen gek worden van hebberigheid.

Een dag na de dag waarop je dankbaar bent voor wat je hebt.

Een schril contrast…