De knop moet om!

De knop moet om

Gezonder eten, meer bewegen, we weten allemaal dat het nodig is. De knop moet echt om! Maar voor velen is het toch een hele opgave om hun levensstijl om te gooien. En dat is ook heel menselijk. We hebben allemaal (de ene wat meer dan de ander) vaste patronen waarin we bewegen. Opstaan, koffie, mediteren, ontbijt, douchen… of …opstaan, drie keer snoozen, haasten om op tijd te komen, ontbijt overslaan en net op tijd op kantoor komen. Een cirkel die maar moeilijk te doorbreken is.

Wil je je patronen veranderen, dan moet je ze ten eerste doorzien. Je bewust worden van je patronen is de allereerste stap naar verandering. Dat betekent dat je mindful moet gaan leven. Bewust elke gedachte en handeling moet gaan volgen.

Ben je je bewust? Dan ga je kijken naar wat je wil veranderen en waarom. Het moet een noodzaak zijn om het patroon te willen veranderen. Wat gebeurt er met je als je het niet doet? Hoe voel je je dan? Wat voel je als het lukt om je patroon te doorbreken? Dat is je motivatie.

Start met bewustwording, vind je motivatie, stel je doel (fysiek, emotioneel en mentaal) en werk daar in stappen naartoe. Succes!

Je patronen leren doorzien doe je door te mediteren. Doe eens mee met één van de trainingen.