Wat zou jij doen als dit je laatste jaar was?

meditatie

Daar denk je misschien liever niet aan. Het liefst leven we alsof we nooit zullen sterven. Sta er eens bij stil. Wat is je antwoord? Het is natuurlijk fictief, maar wat als het nu echt eens zo was? Je weet immers niet wanneer, hoe en waar je sterft. Leef jij je leven of leeft het leven jou?

Dit is het

Hier moeten we het mee doen. Dit is het leven, precies wat het nu is.

Sta eens stil en kijk om je heen. Voel wat je voelt. Ervaar wat er is. Nu op dit moment. Is het druk om je heen of in je hoofd? Kun je het verschil voelen tussen je gedachten en je-zelf? Merk je dat je voortdurend aan het kaderen bent? Goed, slecht, mooi, lelijk, fijn, niet fijn, stom, leuk.

Ons denken kleurt onze ervaringen, maar onze gedachten zijn niet de waarheid. Het zijn persoonlijke meningen die door conditioneringen gevoed zijn. Hierdoor raken we verstrikt in ons eigen web van denken en oordelen en trekt het leven onopgemerkt aan ons voorbij.

Als dit je laatste jaar was, zou je dan niet willen genieten van elk moment?

Door met je volledige aandacht aanwezig te zijn en niet vanuit conditioneringen te handelen, beleef je elk moment zoals het is en laat je verleden en toekomst los om te ontwaken waar je nu bent.

Bewust in Balans biedt meerdere workshops en retraites aan om je te leren aandachtig te leven. Kijk eens bij de diverse bezigheden. Er zit vast iets voor jou bij!